Scandic Hotels söker en Digital & Innovation Manager

Scandic Stockholm

Company

Role

Scandic Hotels är Nordens största hotellkedja och är just nu inne i en digital resa. I samband med detta växer avdelningen Brand & Guest Journey. Vi söker nu en Digital & Innovation Manager, som vill vara med att driva, påverka och förverkliga våra idéer. Visionen är att vara ett nordiskt hotellföretag i världsklass där det i detta fall inte handlar om fem stjärnor eller röda mattor utan om att leverera en fantastisk upplevelse varje dag, på scenen och bakom kulisserna för våra gäster, kunder, medarbetare och ägare. Vi tror att en hotellupplevelse handlar om så mycket mer än ett fint rum eller en bra frukost. Det handlar om det där lilla extra så som ett vänligt leende, inbjudande atmosfär och genuin service som gör den totala upplevelsen fantastisk. 

Om tjänsten

Rollen som Digital & Innovation Manager är en nyckelbefattning i Scandics ständiga strävan att utveckla sin affär och användarupplevelse i linje med affärsmål och vision. Som Digital & Innovation Manager ansvarar du för att leda den digitala utvecklingen och innovationen utifrån ett kundperspektiv samt säkerställa affärsvärdet för Scandic. Samt att driva och facilitera digital innovation.

I rollen ansvarar du, tillsammans med teamet av produktägare och UX designers, för att säkerställa hela den digitala resan, hur den ser ut idag och hur den kommer att se ut i framtiden. Du ansvarar för att kravställa utvecklingen av de kommersiella verktygen och optimeringen av den digitala plattformen och kundupplevelsen. 

 

De huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter i rollen är:

 • Ansvarig för vår hemsida, digitala lösningar för kund och andra underliggande stödsystem
 • Leda och guida produkt- och UX-teamen samt ansvara för att, i nära samarbete med IT-avdelningen, projekt genomförs och ligger i linje med företagets mål
 • Kravställa utvecklingen av de digitala verktygen för att effektivisera vårt kommersiella arbete med att driva försäljning och bygga varumärket.
 • Förbättra Scandics befintliga erbjudande på vår hemsida, automatisering av marknadsföringen och utöka vår produktportfölj såsom att lägga till nya kanaler t.ex. mobila applikationer.
 • Säkra relevans och upplevelsen av digitala produkter som en del av vår övergripande kunderbjudande på hotellen och för alla digitala beröringspunkter
 • Säkerställa både den kunddrivna och den kommersiella delen av den digitala strategin
 • Nära samarbete med IT, E-Com & Marketing, Revenue & Distribution och hotellverksamheten
 • Ansvara för en kontinuerlig hög kvalitet i teamets leverans samt leda och följa upp resurser, budget och se till att projekt o.d. levereras enligt plan.
 • Följa den digitala utvecklingen inom besöksnäringen och andra branscher, vara uppdaterad inom konsumentbeteende och identifiera möjligheter för att öka intäktspotential från digitala kanaler samt utveckla nya kundlösningar och funktioner
 • Driva och facilitera den digitala innovations processen

”genomföra en digital vision för ökat kund och kommersiellt värde”

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Akademisk examen är meriterande
 • Stark ledare med erfarenhet av att leda team
 • 7-10 års erfarenhet av produktledning och kravställning
 • Erfarenhet av digital utveckling på tjänsteföretag inom B2C och B2B
 • Van att driva stora digitala projekt
 • Fokus på funktionalitet för att optimera affären och kundupplevelsen
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Du har arbetat i matris organisationer och gärna över alla dom nordiska gränserna, – och har man erfarenhet av börsnoterat företag är det en fördel.

Du är kommunikativ, har starkt driv och förståelse för affären. Du brinner för det digitala och vågar utmana med nya tankar och idéer och har en förmåga att genomföra dessa på ett större företag. Du är en sann lagspelare som entusiasmerar ditt team och gillar att själv jobba med uppgifterna tillsammans med dina kollegor, – och du är en person som får saker att hända.

Tjänsten rapporterar till Frippe Stenberg, VP Brand & Guest Journey och inkluderar idag ett team om 8 personer.

Intervjuer sker löpande så ansök snarast

Bild på Bertil Englund
Bertil Englund
Konsult, ansvarig för Rekrytering
0703 771 781 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss