Software Engineer till Funnel.io

Funnel Stockholm

Company

Role

Om Funnel

Funnel är ett snabbt växande bolag med starka investerare. Med fokus på användare som själva inte är tekniker bygger vi en ny generation ETL (Extract Transform Load) för rapportdata, som vi levererar som Software as a Service till våra kunder. Vi hjälper kunder att enkelt och automatiskt samla in och strukturera rapportdata för annonsering, crm, betalningar, e-handel och annan relaterad affärsdata som ofta är utspridd över många molntjänster. Hittills har vi skapat färdiga integrationer för cirka 400 plattformar. Insamlat data kan sen enkelt analyseras i vår egen app, eller skickas vidare till Amazon, Google eller Microsofts datatjänster.

Våra kunder finns över hela världen, med USA som största marknad. Funnel lanserades i början av 2015 och vi är idag ca 50 anställda varav 17 jobbar med utveckling.

En avgörande faktor för vår framgång är att fortsätta bygga en produkt som både är kraftfull och enkel att jobba med även för mindre tekniska användare. Baserat på koncepten från Lean Startup bygger vi vidare på produkten i små iterationer och med en ambition att mäta och fatta datadrivna beslut. Vi har från start arbetat med Continuous Deploy och Kanban, och varje dag går ett 30-tal uppdateringar av produkten ut i produktion.

Om rollen

Då vår produkt efterfrågas i större utsträckning stärker vi upp våra engineeringteam med fler erfarna utvecklare. Våra engineering team jobbar med att utveckla vårt BI-verktyg som är en “Data Engineering as a Service”-produkt för våra kunders affärsdata.

Kodbasen är baserad på microservice-arkitektur, både i backend och frontend, där alla i teamet jobbar fullstack med backend, frontend, utveckling av produktionsmiljö och verktyg kring DevOps. Tjänsterna är byggda i Javascript (React, Node.js) och Python, som körs och deployas i AWS Lambda-miljö och Docker-containers. Engineeringteamen på Funnel saknar helt traditionella roller (som projektledare, arkitekt, testare, eller scrum master) och består i grunden av en grupp väldigt erfarna och kompetensmässigt breda utvecklare som jobbar i små team om 3-4 personer. Teamen ansvarar för allt ifrån systemarkitektur till DevOps-tooling och UX mm.

Huvudfokus kommer vara att fortsätta vidareutveckla och förbättra våra tjänster utifrån den data vi samlar in, med fokus på datavisualisering och användarupplevelse. Engineeringteamen arbetar tätt med Product Management och Customer Success för att snabbare förstå användarnas behov och bygga features för att kontinuerligt förbättra produkten.

Erfarenhet

Troligtvis har du en data-relaterad examen och minst fem års erfarenhet av att jobba med agil systemutveckling i internet-baserade företag. Du tycker om att skriva läsbar, skalbar kod med hög kvalitet och samarbetar gärna i olika former som parprogrammering eller mobb-programmering. Det är en stark merit om du har jobbat med backend-utveckling, inom områden som exempelvis Big Data, databaser, prestandaproblem, transaktioner och molnarkitektur mm. Erfarenhet av Javascript (React & Node.js) är en bonus och du bör ha viss erfarenhet men vi värdesätter goda kunskaper inom backend-relaterad programmering.

Funnel erbjuder

Funnel erbjuder konkurrenskraftiga villkor och ett snabbt växande företag med stora möjligheter för dig att utvecklas. Vi sitter i moderna lokaler på promenadavstånd från Stockholm C och Odenplan där vi bjuder på frukost varje dag. Här hittar du en miljö full av trevliga och kunniga kollegor som tycker om att lösa svåra problem tillsammans men också gärna tar en paus med en pingismatch, ett brädspel eller en gitarr.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss