Developer Coach till Funnel.io

Funnel Stockholm

Company

Role

Om Funnel

Funnel är ett snabbt växande bolag med starka investerare. Med fokus på användare som själva inte är tekniker bygger vi en ny generation ETL (Extract Transform Load) för rapportdata, som vi levererar som Software as a Service till våra kunder. Vi hjälper kunder att enkelt och automatiskt samla in och strukturera rapportdata för annonsering, crm, betalningar, e-handel och annan relaterad affärsdata som ofta är utspridd över många molntjänster. Hittills har vi skapat färdiga integrationer för cirka 400 plattformar. Insamlat data kan sen enkelt analyseras i vår egen app, eller skickas vidare till Amazon, Google eller Microsofts datatjänster.

Våra kunder finns över hela världen, med USA som största marknad. Funnel lanserades i början av 2015 och vi är idag ca 50 anställda varav 17 jobbar med utveckling.

En avgörande faktor för vår framgång är att fortsätta bygga en produkt som både är kraftfull och enkel att jobba med även för mindre tekniska användare. Baserat på koncepten från Lean Startup bygger vi vidare på produkten i små iterationer och med en ambition att mäta och fatta datadrivna beslut. Vi har från start arbetat med continuous deploy och Kanban, och varje dag går ett 30-tal uppdateringar av produkten ut i produktion. Systemet är uppbyggt av ett tjugotal mikrotjänster i Python och Javascript och deployas i AWS Lambda och Docker-containers.

Om rollen

Utvecklingsavdelningen på Funnel saknar helt traditionella roller (som projektledare, arkitekt, testare, eller scrum master) och består i grunden av en grupp väldigt erfarna och kompetensmässigt breda utvecklare som jobbar i små team om 3-4 personer. Sedan ett år tillbaka rekryterar vi även utvecklare direkt från högskolan till våra integrationsteam. Även där jobbar teamen väldigt självständigt med hela kedjan från prioritering tillsammans med vårt kommersiella team, med research av nya integrationer, iterativ utveckling av kod och test, och ansvar för att integrationerna fungerar väl i produktion. Vi uppmuntrar också teamet att ha direkt kontakt med kunder och plattformar.

Som Developer Coach blir din roll att stötta ett eller flera av våra integrationsteam i alla aspekter av deras arbete. Exempel på områden där du tar ett särskilt ansvar är teamets samarbete och process, kodkvalitet, gemensamt lärande, möjligheter till förbättringar i arkitektur och verktyg mm. Du deltar dagligen i arbetet med att skriva kod och bygga vidare på våra integrationer, men ditt främsta fokus är att hjälpa teamet som helhet att fungera bra. I det ingår också att vara en förebild som senior utvecklare, även om det inte behöver betyda att du är “bäst på allt”.

Erfarenhet

Vi tror att du har en data-relaterad examen och minst fem års erfarenhet av att jobba med agil systemutveckling i internet-baserade företag. Du tycker om att skriva läsbar, skalbar kod med hög kvalitet och samarbetar gärna i olika former som parprogrammering eller mobb-programmering. Som coach är du medveten om dina kollegors styrkor och de områden de behöver hjälp att utveckla, och kan anpassa din coaching till individens behov. Tidigare erfarenhet som tech lead, scrum master eller liknande är meriterande.

Funnel erbjuder

Funnel erbjuder konkurrenskraftiga villkor och ett snabbt växande företag med stora möjligheter för dig att utvecklas. Vi sitter i moderna lokaler på promenadavstånd från Stockholm C och Odenplan där vi bjuder på frukost varje dag. Här hittar du en miljö full av trevliga och kunniga kollegor som tycker om att lösa svåra problem tillsammans men också gärna tar en paus med en pingismatch, ett brädspel eller en gitarr.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss