Lead UX-Designer

Compricer AB Stockholm

Company

Role

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och hjälper varje år flera hundra tusen svenskar till ett bättre val i deras privatekonomi. Fintech har aldrig varit hetare och hela branschen genomgår just nu en spännande och kul förändring, där vi ska möta ett helt nytt användarbehov. Just nu är vi i startgroparna av en transformation av befintlig produkt och rustar inför framtida utmaningar. För att få ihop användarvänligheten och designen söker vi nu efter en Lead UX-Designer som kommer driva designfrågorna.

Som UX-Lead kommer du att tillsammans med ett sammansvetsat produktteam på 4 personer, arbeta med att förflytta och förbättra användarupplevelsen på Compricer. Tillsammans med andra nyckelpersoner inom företaget är du med och skruvar på en redan högpresterande konsumentprodukt, med mycket trafik, i syfte att förenkla och underlätta privatekonomiska beslut.

Var med och hjälp Sveriges hushåll bli lite rikare!

Din utmaning

Din utmaning blir att kontinuerligt lyfta användarupplevelsen, både rent visuellt och strukturellt. Du förbättrar och förenklar vår produkt utifrån data och användartester, samtidigt som du ser till att vi bibehåller och ökar vår konvertering. Du kommer få äga design-frågan och förbättra vår huvudprodukt så att den når sin fulla potential samt arbeta nära kund och våra vassa säljare. Du kommer driva arbetet med användartester och det är viktigt att du vågar ta beslut och genomföra förändringar som tar produkten i en ny riktning.

Vem är du?

 • Du har designat digitalt i ett par år, gärna responsiva plattformar och har en passion för att ständigt förbättra och förenkla
 • Du jobbar tight med produkt och marknad för att ta datadrivna beslut och bygga hypoteser att användartesta
 • Du är öppen och prestigelös och ser dig själv som en lagspelare
 • Du jobbar gärna tight med webbutvecklare, har förståelse för vad som är tekniskt möjligt samt känner dig bekväm med att vara utvecklarnas go-to-person i alla designrelaterade frågor
 • Du är självgående, noggrann och tar beslut som du lätt kan underbygga och förklara för resten av teamet
 • Du behärskar svenska och engelska såväl i tal som i skrift
 • Du har ett par års erfarenhet från interaktionsdesign/UX-design

Du har goda kunskaper inom:

 • Sketch eller motsvarande
 • Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop)
 • Guidelines och trender för webb (responsiv design)
 • Att ta fram prototyper (t.ex. Invision, Balsamiq etc.)
 • Jobba datadrivet med användaren i fokus (hypotesdriven design, användartester, analys)

En del av Schibsted – Empowering you

Genom Schibsted får du tillgång till en större familj. Compricer ingår i affärsområdet Schibsted Growth och inom det och hela Schibstedkoncernen finns det möjlighet att ingå i olika forum för kompetensdelning och samarbeten. 

Vi bryr oss om dig och fokuserar både på din personliga och professionella utveckling. Därför har vi skapat Schibsted Life, vårt friskvårdsinitiativ! Målet är att skapa en god arbetsmiljö där du kan växa både som professionell och privatperson, känna dig engagerad i ditt arbete och tycka om att gå till jobbet varje dag.

Vi vill också ge dig möjlighet att vässa dina kunskaper och vidga dina vyer, varför vi erbjuder vidareutbildning och utveckling inom ramen för Schibsted Learning & Development (Learning Lab).

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss