Applikationsledare till Coop Online

Coop Online Stockholm

Company

Role

Coop Online

På Coop Online sitter vi i framsätet när det kommer till utveckling av en av de största branscherna som börjar gå över till e-handel; nämligen dagligvaruhandeln. Att handla mat på nätet beräknas växa med hela 30% under 2019 och fortsätta växa snabbt i många år framöver. Det saknar motstycke i någon annan bransch, men givetvis nöjer inte vi oss där. Vi har stora ambitioner vilket innebär ett högt tempo och ett konstant utvecklande av alla våra kanaler. Och vi älskar det. Att ha roligt på jobbet, med högt till tak och ett sammansvetsat team som sporrar varandra och siktar på stjärnorna tillsammans – det är viktigt för oss.

Coop Online satsar nu på att etablera en organisation som kan vara drivande i den fortsatta tillväxten av mathandel online de närmaste åren och den här positionen kommer vara högst delaktig att skapa förutsättningar för en effektiv och bra kundupplevelse.

Om rollen

Som applikationsledare kommer du ansvara för den tekniska utvecklingen av e-handelsplattformen och samt några stödsystem med fokus på försäljning och marknadsföring. Du kommer få en tydlig ledarroll, utan att ha formellt personalansvar, med ansvar för de externa utvecklingsresurserna genom en scrum master samt i nära samarbete med produktägare och andra nyckelpersoner inom marknad/sälj/operations.

Coop Online arbetar med flertal leverantörer och du kommer vara ansvarig för samarbetet och gränssnittet mellan IT-utvecklingen och verksamhetens snabbt föränderliga affärskrav. Din uppgift blir att hantera budget och uppföljning samt säkerställa att den externa utvecklingsmiljön blir så effektiv som möjlig.

Coop Online implementerar just nu en ny e-handelsplattform och söker efter en nyckelperson som kan driva utvecklingen av den nya plattformen, både ur ett IT-affärsperspektiv samt enligt koncernens IT-strategi och affärsplan. Din uppgift blir att säkerställa att den tekniska miljön både är driftsäker och skalbar samt att man snabbt kan omsätta nya idéer till utveckling som resulterar i en användarvänlig e-handel. I teamet finns även en lösningsarkitekt och man rapporterar till en business CIO.

”Hos oss får du vara med och förändra en hel bransch”

Bakgrund

Du kan komma från lite olika bakgrunder för denna roll men du känner dig nog mest hemma på IT sidan, kanske som system eller applikationsansvarig. Vi söker efter kandidater som har förståelse för det stora bolagets verksamhet men samtidigt en vilja att åstadkomma resultat i en snabbt föränderlig miljö. Dina personliga egenskaper blir viktiga för att byta ner gränser mellan leverantörer, IT och verksamhet. En stark förståelse för e-handel och retail är förstås meriterande med en kärna i att förstå e-handelsplattformar och komplexa tekniska lösningar.

Du kanske idag arbetar med ett ansvar av ett antal applikationer eller system och säkerställer att de fungerar optimalt idag men även med att driva dess utveckling. Du kan även komma från en projektledar- eller produktägarbakgrund med ett fokus på att driva IT agendan framåt.

Vi hoppas du har

  • Erfarenhet av modernt agilt arbetssätt och problem- och effekt-formulering för att ge riktning och förståelse till utvecklingsteamen
  • Erfarenhet av outsourcad leverantörsstyrning & uppföljning
  • Olika utvecklingsmetoder (V-modell, feasibility studies, Agile, Lean, etc.)
  • SAP-Commerce Cloud (SAP-Hybris) erfarenhet meriterande
  • Erfarenhet från dagligvarubranschen är förstås meriterande men ej ett krav

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet. Du har goda språkkunskaper i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.

Vem är du?

Som person är du driven, resultatorienterad och har ett stort engagemang. Vi söker dig som motiveras av stort ansvar och frihet samtidigt som du besitter en god samarbetsförmåga och trivs med breda kontaktytor. Du är strukturerad och har en förmåga att se helheten och bedöma konsekvenser av olika tillvägagångssätt samtidigt som du är flexibel och har förmåga att anpassa dina prioriteringar och finna nya lösningar. För dig är det en självklarhet att hugga i där det behövs.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och förändra en hel bransch. Du får vara med och driva en entreprenöriell verksamhet inom ett stort, starkt bolag. Du blir del av ett, i vårt tycke, enormt roligt team där vi siktar högt och gör det tillsammans. Du får jobba i ett värderingsstyrt bolag där vi värnar om människa och miljö samtidigt som vi bedriver en professionell verksamhet i stark tillväxt.

Vart sitter vi?

I ljusa härliga lokaler (med eget café/restaurang och rutschkana) i Solna Business Park, endast 10 minuter från Centralen.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss