Projektledare IT till Coop Online

Coop Online Stockholm

Company

Role

Coop Online

På Coop Online sitter vi i framsätet när det kommer till utveckling av en av de största branscherna som börjar gå över till e-handel; nämligen dagligvaruhandeln. Att handla mat på nätet beräknas växa med hela 30% under 2019 och fortsätta växa snabbt i många år framöver. Det saknar motstycke i någon annan bransch, men givetvis nöjer inte vi oss där. Vi har stora ambitioner vilket innebär ett högt tempo och ett konstant utvecklande av alla våra kanaler. Och vi älskar det. Att ha roligt på jobbet, med högt till tak och ett sammansvetsat team som sporrar varandra och siktar på stjärnorna tillsammans – det är viktigt för oss.

Coop Online satsar nu på att etablera en organisation som kan vara drivande i den fortsatta tillväxten av mathandel online de närmaste åren och den här positionen kommer vara högst delaktig att skapa förutsättningar för en effektiv och bra kundupplevelse.

Om rollen

I rollen som Projektledare IT på Coop Online kommer du att ansvara för och driva utvecklingsaktiviteter kopplat till kundupplevelsen för Coops kunder. Dagligvaruhandeln är i stor förändring och du kommer att få jobba med projekt och förstudier med utgångspunkt inom IT, men som påverkar verksamheten och gränslandet mellan IT och verksamhet. Du sitter inom IT-organisationen och du rapporterar direkt till en Business CIO.

Projekt som du kan komma att driva är främst inom digitala touchpoints, för närvarande webb, mobilappar och mobilweb, men det kan även vara av mer verksamhetsnära karaktär, t.ex. inom ekonomi, logistik, kundservice eller affärsutveckling. Du håller ihop projekten och har stor förståelse för kundens affär samtidigt som du värdesätter konsumentens upplevelse i såväl butik som e-handel. I den föränderliga miljön i mat-online branschen så gäller det att snabbt omsätta nya idéer till utveckling.

”Hos oss får du vara med och förändra en hel bransch”

Bakgrund

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av allt från mindre uppdrag och förstudier till mer komplexa agila projekt samt verksamhetsprojekt. Du har vana att driva flera parallella projekt till olika beställare samtidigt. Du har troligtvis en bakgrund som managementkonsult eller liknande och har varit med och utvecklat en digital produkt. Du har en god förståelse för affären men med ett IT-tänk i grunden. En stark förståelse för e-handel och retail är meriterande, men med en kärna i att förstå e-handelsplattformar och komplexa tekniska lösningar.

  • Strukturerad och van att driva projekt och förstudier av olika karaktär
  • God förståelse för e-handelsverksamhet
  • Teknisk förståelse
  • Erfarenhet av olika utvecklingsmetoder (V-modell, Agile, Lean, etc.)
  • SAP-Commerce Cloud (SAP-Hybris) erfarenhet meriterande

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet. Du har goda språkkunskaper i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.

Vem är du?

Som person är du driven, resultatorienterad och har ett stort engagemang. Vi söker dig som trivs med att arbeta med projekt av olika karaktär och tvekar inte för att kasta dig in i ett nytt område. Du motiveras av stort ansvar och frihet samtidigt som du besitter en god samarbetsförmåga och trivs med breda kontaktytor. Du har en “Can do”-attityd och driver gärna på saker snabbt samtidigt som du är strukturerad och håller dig till projektets plan du har satt upp.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du vara med och förändra en hel bransch. Du får vara med och driva en entreprenöriell verksamhet inom ett stort, starkt bolag. Du blir del av ett, i vårt tycke, enormt roligt team där vi siktar högt och gör det tillsammans. Du får jobba i ett värderingsstyrt bolag där vi värnar om människa och miljö samtidigt som vi bedriver en professionell verksamhet i stark tillväxt.

Vart sitter vi?

I ljusa härliga lokaler (med eget café/restaurang och rutschkana) i Solna Business Park, endast 10 minuter från Centralen.

Bild på Stina Gårdman
Stina Gårdman
Konsult och ansvarig för tech
0707 509 160 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss