CIO till Adlibris

Adlibris Stockholm

Company

Role

Adlibris är en av Sveriges mest använda och populära e-handlare och är en central del inom Bonnier koncernens digitala satsningar. Man följer en långsiktig tillväxtstrategi genom att utveckla sin ledande ställning inom boksegmentet men även genom utökat sortiment, kategorier och leveranssätt.

Adlibris fokuserar på att skapa en användarvänlig e-handelsupplevelse som möjliggör merförsäljning och pålitliga och snabba leveranser. Nyckeln till effektiv e-handel är en modern och skalbar teknisk organisation och plattform.

Om rollen

Den nya ledningen söker nu efter en nyckelroll som ska leda tech organisationen och säkerställa att man har de mest effektiva, moderna och skalbara lösningarna för att möta kundernas förväntningar på bästa sätt. 

Rollen innebär:

  • Del i ledningsgruppen
  • Leda en tech organisation om ca 40-50 personer
  • Övergripande ansvar för att säkerställa att de tekniska plattformarna möter affärsmålen
  • Skapa en affärsnära och leveranssäker tech organisation
  • Optimera “through put” genom tech avdelningen
  • Förändringsledning 

Vi söker en trygg och modern ledare som kan få ihop en gemensam agenda och vision för tech och affär där man tillsammans skapar effektiva leveranser och funktionalitetsförbättringar som gör skillnad för kunderna.

”trygg och modern ledare”

Din bakgrund

Vi söker en dynamisk ledare med relevant erfarenhet av att leda tech-organisationer genom förändring. Du har ett starkt affärsintresse för handel online och en vilja att bygga en leveransorienterad tech-enhet med fokus på affärsnytta.

Vi ser att du har gedigen erfarenhet av att genomföra förändringar av tekniska plattformar och hitta en fungerande balans mellan egenutvecklade- och etablerade lösningar via externa leverantörer.

Du har säkert erfarenhet från branscher där kärnverksamheten ligger nära tech och där e-handeln och moderna logistiklösningar är en viktig del i en framgångsrik affär. 

Om Adlibris

Adlibrisgruppen skapar lustfyllda och inspirerande shoppingupplevelser på webben. Med passion för våra produkter och kundnytta i fokus strävar Adlibrisgruppen alltid efter att förbättra våra tjänster och erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Adlibrisgruppen består av e-handelssajterna Adlibris, Kökets favoriter, Bamba, Type & Tell, Discshop, Odla.nu, Roliga prylar, Makujakauppa, Adlibris Go samt Adlibris två fysiska butiker. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

Bild på Bertil Englund
Bertil Englund
Konsult, ansvarig för Rekrytering
0703 771 781 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss