Lead Android-utvecklare till Bokus Play

Akademibokhandeln / Bokus Stockholm

Company

Role

Vi ska ut på en resa. Målet är att bygga nya digitala boktjänster som kommer att förändra hur vi läser böcker. Vill du följa med oss på den resan och ta hjälp av ny och utmanande teknik på vägen mot nya spännande användarupplevelser?

Bokhandelsgruppen är ute på en digital och teknisk resa under varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play. Ambitionen är att bygga nya digitala erbjudanden och boktjänster som kommer att förändra hur vi läser böcker. Vi söker nu en Lead Android-utvecklare till Bokus Play som vill vara med på denna resa och på vägen ta hjälp av modern teknik. Målet är att tillsammans med den moderna tekniken uppnå nya spännande användarupplevelser.

Bokus Play är svaret på den växande streamingmarknaden för ljudböcker. Tjänsten ska vara flexibel, prisvärd och erbjuda enkla och unika abonnemang för alla som lyssnar på ljudböcker.

Om rollen

I rollen som Android-utvecklare kommer du att ta ägandeskap för app-utvecklingen för Android. Bokus Play-appen har varit outsourcad och skall nu tas hem. Det finns stora visioner om hur den skall vidareutvecklas och du har en stor möjlighet att styra din egen och teamets väg framåt.

Du kommer vara en del Bokus Plays app-team som består av UX-designer, frontend-utvecklare och backend-utvecklare som jobbar med modern teknik med en bakgrund inom Java. Din närmaste kollega kommer att vara en iOS-utvecklare och tillsammans kommer ni att skapa den bästa användarupplevelsen för Bokus Plays användare och på så sätt bidra till kunskap, glädje och inspiration.

“Bygg framtidens boktjänster med oss”

Om dig

Vi söker dig som älskar att skriva kod i Kotlin och har erfarenhet av ramverk som är relaterade till Native Android app. Du hittar nya vägar för att lösa problem och tar ägandeskap för app-utvecklingen. För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara en fena på att jobba med teknik som utmanar samt att du brinner för att lära dig nya saker och söker rätt information för att få saker att hända.

Vi tror att du

  • Har några års erfarenhet av apputveckling
  • Har varit med och utvecklat samt lanserat appar
  • Har haft ansvar för Android-utveckling, eller så är det ett nästa steg för dig
  • Är nyfiken på backendutveckling i Java
  • Har ett intresse för testdriven utveckling

Som person tror vi att du är nyfiken, positiv, social och engagerad då vi drivs av våra värderingar. Värdeorden och arbetet på Bokhandelsgruppens ledsagas av Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad!

Om Bokhandelsgruppen

Bokhandelsgruppen i Sverige AB, med de två välkända varumärkena, Akademibokhandeln och Bokus, är Sveriges ledande bokhandelsaktör.

Bokus är en av de största och äldsta e-handelsföretagen i Sverige med över 10 miljoner titlar samt abonnemangstjänsten Bokus Play, det smarta abonnemanget för dig som lyssnar på ljudböcker. Bokus är bokspecialisten på nätet som kan böcker i alla format och som ligger i framkant gällande e-handel.

Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är Volati AB och företagsledningen. Mer information: www.bokhandelsgruppen.se

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss