Lead Developer – vill du jobba för musiken?

Stim Stockholm

Company

Role

Om Stim

Stim är en medlemsorganisation för 90 000 anslutna musikskapare och förlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik. Tillsammans med våra medlemmar ger vi förutsättningar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv. 

Musik har ett värde – för den som lyssnar, den som skapar och för Sverige och samhället i stort.

På Stim finns många som älskar musik – men du måste inte vara mästare i musikquiz för att jobba här. Vi har många olika kompetenser och personligheter och hos oss är alla är lika självklara. Vi går alla till jobbet för att nå samma mål: att förbättra musikskapares förutsättningar, nu och i framtiden. Gemensamt för många av oss är också att vi är kreativa problemlösare och gillar att utveckla och förbättra vår verksamhet. Hos oss får du sällskap av många kompetenta och ödmjuka kollegor och vi är stolta över att vara en schysst och inkluderande arbetsplats. Vi jobbar med stor passion men tror också på balans i livet, där arbetet fungerar med familj och fritidsintressen.

Idag är vi runt 130 medarbetare med skilda kompetenser och specialistområden som arbetar i fina lokaler på Hornsgatan i Stockholm. Från jurister och IT-utvecklare till marknadsanalytiker och kommunikatörer.

Om Rollen

I rollen som Lead Developer kommer du att tillhöra ett team som ansvarar för att förnya och lyfta plattformen som hanterar utbetalningarna till musikskaparna. Teamet arbetar med transaktionstunga processer som har många integrationer till olika plattformar och miljöer. Tillsammans med ditt team kommer du att ansvara för att säkra att applikationerna stödjer dessa processer genom att använda de bästa möjligheterna och teknikerna som finns nu. 

Teamet är under uppbyggnad och i din roll som Lead Developer kommer du att ha stor möjlighet att påverka och styra utvecklingens väg framåt. I din roll är det viktigt att du har en teknikomvärldsbevakning och kan motivera och inspirera teamet. Stim har en bredd när det gäller språk och har idag backend i Java, PHP, Go och JavaScript. Projektet som teamet jobbar med just nu skrivs i Go.

”skapa en levande musikvärld”

Som utvecklare hos Stim hjälper du till att skapa förutsättningar för nuvarande och framtida musikskapare samt en levande musikvärld. Stim jobbar tillsammans som ett team och lär av varandra med hjälp av parprogrammering, kontinuerliga code reviews, demo-träffar och meetups. De tar testning på allvar och är stolta över sina automationer.

Din bakgrund

Stim söker dig som har flera års erfarenhet av backendutveckling i komplexa miljöer och drivs av att hitta den bästa lösningen. Du gillar att botanisera i ny teknik och håller koll på nya sätt att lösa problem. I ditt arbete har du ett gediget säkerhetstänk och du föredrar att skriva ren och effektiv kod. Prestanda är ett nyckelord och vi ser gärna att du har varit med och arbetat fram beslut om vad som är den bästa tekniska lösningen för t.ex. hantering av stora mängder data.

Vidare ser vi att du har

  • Flera års erfarenhet av backendutveckling (t.ex. Go, Java, C++)
  • Erfarenhet av transaktionstunga processer
  • Erfarenhet av system med många integrationer
  • Vana att arbeta agilt
  • Erfarenhet av att arbeta med molntjänster (t.ex. GCP eller AWS)
  • Erfarenhet av TDD
  • Erfarenhet av databaser
  • Meriterande att ha arbetat med CI/CD, DevOps och Docker Containers

Som person är du prestigelös och flexibel. Du trivs med att jobba i team och att engagera dig i teamets förmåga. Du drivs av att lära dig nya saker och tar gärna egna initiativ och är villig att dela med dig av din kunskap till övriga i teamet och organisationen. Noggrann och analytisk är ord som beskriver dig bra och du brinner för att bygga riktigt bra teknik och vill fortsätta att utvecklas och lära dig.

Bild på Stina Gårdman
Stina Gårdman
Konsult. Head of Tech
0707 509 160 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss