PHP Developer – vill du jobba för musiken?

Stim Stockholm

Company

Role

Om Stim

Stim är en medlemsorganisation för 90 000 anslutna musikskapare och förlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik. Tillsammans med våra medlemmar ger vi förutsättningar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv. 

Musik har ett värde – för den som lyssnar, den som skapar och för Sverige och samhället i stort.

På Stim finns många som älskar musik – men du måste inte vara mästare i musikquiz för att jobba här. Vi har många olika kompetenser och personligheter och hos oss är alla är lika självklara. Vi går alla till jobbet för att nå samma mål: att förbättra musikskapares förutsättningar, nu och i framtiden. Gemensamt för många av oss är också att vi är kreativa problemlösare och gillar att utveckla och förbättra vår verksamhet. Hos oss får du sällskap av många kompetenta och ödmjuka kollegor och vi är stolta över att vara en schysst och inkluderande arbetsplats. Vi jobbar med stor passion men tror också på balans i livet, där arbetet fungerar med familj och fritidsintressen.

Idag är vi runt 130 medarbetare med skilda kompetenser och specialistområden som arbetar i fina lokaler på Hornsgatan i Stockholm. Från jurister och IT-utvecklare till marknadsanalytiker och kommunikatörer.

Om Rollen

I den här rollen kommer du att få arbeta med komplexa lösningar och vara inblandad i allt från databaser till användargränssnittet men med störst tyngd på utveckling i modern PHP. Det är stort fokus på nyutveckling men det är även en del legacy som behöver vidareutvecklas och förändras. På Stim arbetar de enligt Scrum och föredrar att arbeta testdrivet.

Teamet som du kommer att tillhöra arbetar med att hitta de bästa tekniska lösningarna för att möjliggöra att Stim snabbt och effektivt kan genomföra transaktioner och säkerställa att musikskapare får betalt. Tjänsterna utvecklas dels för Stims interna användare men teamet hanterar även applikationer till externa användare som använder Stims webbtjänster.

”skapa en levande musikvärld”

Som utvecklare hos Stim hjälper du till att skapa förutsättningar för nuvarande och framtida musikskapare samt en levande musikvärld. Stim jobbar tillsammans som ett team och lär av varandra med hjälp av parprogrammering, kontinuerliga code reviews, demo-träffar och meetups. De tar testning på allvar och är stolta över sina automationer.

Din bakgrund

Stim söker dig som har flera års erfarenhet av webbutveckling i modern PHP. Du är van att arbeta med komplexa systemlösningar och webbprojekt och då med hela kedjan från databaser till användargränssnitt. Du drivs av att skriva ren och effektiv kod för att göra systemen ännu bättre. Du föredrar att arbeta agilt enligt scrum och du kan debugga och profilera din kod för felsökning och optimering.

Vidare ser vi att du har

  • Några års erfarenhet av utveckling i objektorienterad PHP
  • Erfarenhet av ramverken Symfony eller Laravel (eller motsvarande)
  • God erfarenhet av databaser, t.ex. MySQL
  • Erfarenhet av TDD
  • Vana att arbeta agilt
  • Gärna erfarenhet av frontend (Vue.js, React.js eller motsvarande)
  • Meriterande om du har viss erfarenhet av Docker och serverkonfiguration

Som person är du prestigelös och flexibel. Du är självgående och driven, gillar att utveckla dig själv och verksamheten med de lösningar du bidrar med. Du är engagerad och motiveras av problemlösning. Du trivs med att jobba i team och gillar att både dela med dig och att lära av andra.

Bild på Stina Gårdman
Stina Gårdman
Konsult. Head of Tech
0707 509 160 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss