Tech Lead

Dina Försäkring Stockholm

Company

Role

Om Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är en grupp av kundägda försäkringsbolag som erbjuder sakförsäkringar för både privatpersoner och företag. Med anor sedan 1768 är Dina Försäkringar en av Sveriges största aktörer inom sakförsäkring och finns idag runt om i landet från Lund i söder till Piteå i norr. 

I trivsamma lokaler vid Skeppsbron i Stockholm, med härlig havsutsikt, sitter idag cirka 100 medarbetare på Dina Försäkring AB och där präglas kulturen av tillit, nytänkande, högt engagemang och prestigelöshet.

Nu är det dags att blicka framåt och ta nästa steg. Med spännande förändringsinitiativ att stå inför, söker vi en Tech Lead för e-tjänster och integrationslager. Följ med på den digitala och agila förändringsresan in i framtiden!

Om rollen

I rollen som Tech Lead kommer du vara en nyckelspelare i arbetet att driva utvecklingen framåt i både projekt och i förvaltningen. Du kommer att fungera som rådgivare och tonsättare för utvecklarna inom teamet och vara med och proaktivt guida verksamheten till rätt beslut. Du kan verka såväl strategiskt som agera operativt, vid exempelvis val av arkitektur, ramverk och verktyg tillsammans med teamet och vår enterprise-arkitekt.

På IT-avdelningen ansvar man för alla Dina-bolagens IT-tjänster. Gruppen IT utveckling & förvaltning består idag av 20 medarbetare som ansvarar särskilt för både utveckling och löpande förvaltning av de gemensamma systemen, BI och integrationer.

Teamet jobbar med följande tekniker; Java 8, Vue.js, Spring Boot, Maven,TeamCity, Intellij IDEA, Git, Nexus, Jira, Confluence.

”Förändringsresan in i framtiden!”

Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du har en passion för systemutveckling och kan se dig själv leda andra utvecklare. Du har en gedigen hands-on erfarenhet inom Java utveckling och kan röra dig fritt mellan backend och frontend. Vi tror att du har förmågan att sätta koden i ett sammanhang, abstrahera bort detaljerna för att istället skönja mönster och strukturer. 

Som person är du driven, engagerad men även prestigelös och lyhörd för andras idéer. Du är bra på att bygga samt upprätthålla goda relationer.  Vi ser gärna att du har baskunskaper i Linux och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra sedan tidigare.

Vi tror också att du

  • Stimuleras av att arbeta i team och vara del av en organisation med hög utvecklingstakt. 
  • Har god förmåga att presentera lösningar för verksamheten med tydlig affärsnytta.
  • Har en relevant universitets- eller högskoleutbildning, önskvärt inom IT, systemutveckling eller jämförbar erfarenhet.
  • Har goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och i skrift.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss