Head of IT Operations

Hydroscand AB Stockholm

Company

Role

Vi söker just nu efter en Head of IT Operations till Hydroscand Group som är ett miljardbolag inom tillverknings- och serviceindustrin. Hydroscand är inne i en stark tillväxtfas för att befästa sin marknadsposition och söker nu efter en erfaren Head of IT Operations som vill vara med på en omfattande digitaliseringresa. 

Rollen

Som Head of IT Operations kommer du, tillsammans med ditt team, vara ansvarig för utveckling och förvaltning av Hydroscand Groups IT-tjänster. Dina ansvarsområden kommer bland annat innefatta drift, molntjänster, nätverk och en hel del mjukvara såsom Office 365. Detta innebär operativt och strategiskt arbete där du ansvarar för avtal ut mot leverantörer som ett led i att säkerställa IT-miljöerna för Hydroscand Group. 

Hydroscand Group håller just nu på med en omfattande digitalisering i flertalet länder för att skapa bättre förutsättningar för de olika filialerna och i produktförsäljningen ut mot kund. Detta innebär att du i den här rollen kommer få ansvara för flertalet projekt inom IT-infrastruktur på ett internationellt plan och implementera nya driftrutiner.

Head of IT Operations rapporterar direkt till CIO. Då Hydroscand är en internationell organisation tillkommer även en del resor. 

Arbetsuppgifter

 • Leda ett internationellt team samt fördela, utveckla och följa upp arbetet inom IT-avdelningens ansvarsområden
 • Ansvar för inköp av IT-relaterade tjänster
 • Leda utformningen och operativt vara med och förbättra samt utveckla kritiska IT-funktioner
 • Vara med och driva arbetet mot en centraliserad IT-organisation
 • Omvärldsbevakning kring Cloud, Microsoft, drift och infrastruktur – blicka framåt
 • Vara med och utforma strategi på kort och lång sikt

Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av en ledande roll inom IT Operations, gärna från ett bolag med en decentraliserad organisationsstruktur. Du är en duktig projektledare och har varit med om en omfattande förflyttning från on-prem till cloudlösningar tidigare. Vi ser också att du är en mycket god kommunikatör, både på svenska och engelska. Du trivs bra i sammanhang där du får förklara och förmedla styrkan med bra IT-lösningar utåt mot organisationen. 

Kvalifikationer

 • Flera års ledarerfarenhet inom en IT-organisation
 • Erfarenhet av inköp av mjuk- och hårdvara
 • Erfarenhet av olika automatiseringslösningar
 • Vana vid att jobba med Microsoft 365 & Azure
 • Erfarenhet av virtualiseringslösningar
 • Erfarenhet av arbete i en internationell organisation
 • Relevant akademisk utbildning

Om Bolaget

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Hydroscand erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter på ett 20-tal marknader inom Europa, Asien och Afrika. Med fler än 240 slangservicebutiker, över 140 mobila SlangExpress-enheter och 450 återförsäljare är de alltid strategiskt positionerade för att hjälpa sina kunder. Deras decentraliserade organisation, kundstyrda varuförsörjningskedja och kunniga personal ger dem möjlighet att hjälpa sina kunder snabbt och kostnadseffektivt, oavsett var de befinner sig. 

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss