Business Intelligence Lead

Hydroscand AB Stockholm

Company

Role

Vi söker just nu efter en Business Intelligence Lead till Hydroscand Group som är ett miljardbolag inom tillverknings- och serviceindustrin. Hydroscand är inne i en stark tillväxtfas för att befästa sin internationella marknadsposition och söker nu efter en erfaren BI Lead som vill vara med på en omfattande digitaliseringresa. 

Om rollen 

Som BI Lead kommer du ha en nyckelroll och hjälpa Hydroscand Group att nyttja kraften i sin data. Detta innebär att du kommer få vara med och utveckla en BI-funktion från grunden som genom datadrivna beslut kommer att driva Hydroscands affärer framåt. .

Rollen innebär ett helhetsansvar för uppbyggnationen av BI-funktionen där du arbetar strategiskt och operativt för att implementera BI inom organisationen. Du kommer att ha en stödjande funktion gentemot hela verksamheten och arbeta tvärfunktionellt på en internationell nivå för att hjälpa Hydroscand att jobba datadrivet genom både djupanalyser av big data och dagliga rapporter.
BI Lead rapporterar direkt till CIO. Då Hydroscand är en internationell organisation tillkommer även en del resor. 

Arbetsuppgifter

 • Utveckla och ansvara för Hydroscand Group’s BI-funktion
 • Sätta den övergripande arkitekturen och utvecklingen kring en DW-lösning 
 • Operativt driva utvecklingen av en skalbar DW-lösning med syfte att möjliggöra bättre beslutsfattande för interna kravställare
 • Strukturera och bryta ner komplexa affärsproblem och föreslå samt utveckla datadrivna lösningar
 • Säkerställa att Hydroscand hänger med i den senaste tekniken med syfte att förbättra deras möjligheter att stärka sin marknadsposition

Om dig

Som person tror vi att du är drivande, engagerad och ansvarstagande. Du är lösningsorienterad och har förmågan att se helheten på både en operativ och strategisk nivå. Du är prestigelös och du hjälper gärna till att ta fram rapporter när det behövs och diskuterar gärna arkitektur och dataflöden. 

I din yrkesroll är du kommunikativ och van att hantera stakeholders där du kan argumentera för din sak. Du har ett brinnande intresse för teknik och håller dig uppdaterad inom inom BI-området. Vi tror att du har gjort liknande implementationsprojekt tidigare och trivs med att leda i förändring.  

Kvalifikationer

 • Du har flera års erfarenhet av att jobba med datalager och/eller rapporter/dashboards, till exempel med SQL, SSIS, SSAS, SSRS & Power BI
 • Senior erfarenhet av arkitektur och flöden kring datawarehouse och ETL
 • Erfarenhet av att jobba inom Microsoft-miljö och tillhörande BI-verktyg
 • Erfarenhet av BI-implementationer i molnmiljö, exempelvis Microsoft Azure
 • Arbetat med Business Intelligence, affärssystem, beslutsstöd och/ eller verksamhetsplanering
 • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
 • Tidigare erfarenheter av att arbeta internationellt är meriterande

Om bolaget

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Hydroscand erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter på ett 20-tal marknader inom Europa, Asien och Afrika. Med fler än 240 slangservicebutiker, över 140 mobila SlangExpress-enheter och 450 återförsäljare är de alltid strategiskt positionerade för att hjälpa sina kunder. Deras decentraliserade organisation, kundstyrda varuförsörjningskedja och kunniga personal ger dem möjlighet att hjälpa sina kunder snabbt och kostnadseffektivt, oavsett var de befinner sig.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss