CIO med affärsfokus

Akademibokhandeln Stockholm

Company

Role

Bokhandelsgruppen (Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play) är på en resa för att leverera den vassaste kundupplevelsen i alla sammanhang. Syftet med detta är att göra skillnad. Läsning är grunden till kunskap och kunskap kan göra skillnad i vårt samhälle.

Vi söker nu en starkt affärsorienterad CIO som kommer in i en tid då en tydlig strategi med satsningar på omnikanal, e-handel och digitala tjänster mot konsumentmarknaden finns utpenslad. Beslutet om att förflytta arkitekturen från monolit till en mer snabbrörlig och datadriven ”best-of-breed”-plattform är fattat, och de första komponenterna börjar nu hitta sin plats. Att leda och bidra i denna resa mot ny digital plattform och digital affärsutveckling kommer vara en central del av rollen.

Om rollen

Som CIO hos Bokhandelsgruppen har du ansvar för:

 • Övergripande IT-strategi.
 • IT-system inkl. systemarkitektur, infrastruktur, sourcing och säkerhet.
 • Utvecklingen av IT-plattform, digitala tjänster och processer i samarbete med bolagets affärsområden och övriga funktioner.
 • Hantering och säkerhet av den information bolaget hanterar
 • Kostnadseffektiv drift och support.
 • Kostnads- och utvecklingsbudget för IT
 • Att leda och utveckla IT-organisationen med drygt 20 medarbetare, med en betydande del av IT-tjänsterna som idag är outsourcade.

Du rapporterar till VD och är medlem i ledningsgruppen med påverkan på bolagets strategiska utveckling, affärsplanering och prioriteringar, samt viktig del av att driva företagets förändringsarbete.

”läsning är grunden till kunskap”

Om dig

Vi söker en affärsmässig och drivande ledare med fokus på effektivitet och kvalitet.

För att lyckas i rollen tror vi du behöver:

 • Flera års erfarenhet som chef inom IT och arbete i ledningsgrupp. gärna inom retail i bolag med e-handel/omnikanalerbjudande
 • Erfarenhet från framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av att förhandla, införa och hantera större affärsavtal i en beställarroll
 • Erfarenhet av moderna IT-lösningar
 • Förmåga att skapa en attraktiv arbetsmiljö, som attraherar, engagerar, utmanar och utvecklar medarbetare
 • Vara kommunikativ och förtroendeingivande i små och stora sammanhang
 • Adekvat utbildning från universitet eller högskola
 • Erfarenhet från konsultroll är ett plus

Om Bokhandelsgruppen

Med de starka och uppskattade varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus play är Bokhandelsgruppen Sveriges ledande bokhandelsaktör. I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen. Abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuder tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder.

Med visionen Läsglädje för alla, varje dag vänder man sig till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är Volati och företagsledningen.

De är på en resa tillsammans. Det handlar om ett lagarbete som är förankrat hela vägen ner i värdeorden där ett är just ”tillsammans”. Värdeorden är viktiga, och det är viktigt att leva efter dem så att de inte bara blir floskler. Ett annat värdeord är mod, och det är också en grundbult i den här resan. Det är en förändringsresa och det krävs mod, passion och kärlek för innovation för att nå målet. Syftet med detta är kunna göra skillnad. Läsning är grunden till kunskap och kunskap kan göra skillnad i vårt samhälle. Med lönsamhet som grund vill de skapa ett hållbart samhälle där framtida generationer får uppleva läsglädje.

”Läsglädje för alla, varje dag”

Bild på Anna Lagerborg
Anna Lagerborg
COO and Head of Executive Interim
0722 483 540 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss