Technical Solution Architect

Sweship Stockholm

Company

Role

Är du en fena på att jobba med arkitektur, design och integrationer mellan olika system? Vi söker nu efter en Technical Solution Architect till Sweship som är en startup inom distributionslösningar med fokus på e-handel som samägs av Schibsted och Bonnier. Ambitionen är att bildandet av Sweship ska kunna skapa helt nya möjligheter för den svenska e-handeln att snabbt nå ut med produkter hela vägen hem till kunderna. Att arbeta på Sweship innebär möjligheten att vara med på en spännande resa i startup-miljö och samtidigt få vara med och driva utvecklingen inom paketdistribution.

Om rollen

I rollen som Technical Solution Architect kommer du ansvara för arkitektur, design och leda utvecklingen kring Sweships olika system. Detta innebär att du är en garant för att bolaget kan leverera en skalbar plattform som välkända e-handlare kan integrera sig mot. Genom din expertis inom olika IT-system kommer du agera som kravställare och jobba tätt med techorganisationen på Sweship och externa aktörer för att skapa en säker och effektiv leverans.

Arbetsuppgifter:

  • Driva den tekniska strategin som möjliggör en skalbar plattform med hög kvalitet ut mot slutanvändarna  
  • Supportera den interna techorganisationen och jobba fram best practice vid olika tekniska vägval kring system, plattformar och integrationer
  • Samarbeta med tredjepart för att säkerställa hög kvalitet på det som utvecklas och levereras till slutanvändarna

Om dig 

För att lyckas i rollen tror vi att du som person är drivande, nyfiken och lösningsorienterad. Du trivs i en föränderlig startup-miljö och har förmåga att bygga relationer internt på Sweship och med externa aktörer. Du har en god kunskap vad gäller design, arkitektur och integration av olika IT-system och kan bryta ner affärskrav till tekniska lösningar. 

Vi tror att du har:

  • Erfarenhet av arkitektur och design av system och plattformar gärna inom logistik och e-handel 
  • Erfarenhet av systemutveckling 
  • God vana av att samarbeta med utvecklingsleverantörer
  • Erfarenhet av leda och coacha interna och externa utvecklingsteam 
  • Relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning 
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss