Product Manager

Funnel Stockholm

Company

Role

Just nu söker vi en snäll, skärpt och lagorienterad kollega att hjälpa oss fortsätta stärka vår position som den bästa användarupplevelsen i vårt segment. Funnel är en Software as a Service som hjälper marknadsföringsteam att ta kontroll över sin ofta kaotiska verklighet med dussintals olika tjänster och verktyg; alla med sina unika dataset. Vi är idag 170 personer, har ca 1000 kunder och en årlig omsättningstillväxt mellan 50-100%.

Produkten

Funnel möjliggör ett arbetsflöde med automatisk insamling av all data kunden behöver, enkelt skapande och underhåll av en robust datamodell med kundens egna begrepp och nyckeltal, och slutligen analys och rapportering i de verktyg där de redan idag gillar att jobba. Allt detta utan att användaren behöver skriva en rad kod eller för den delen behöver vara särskilt teknisk. Vi kallar det Business-Ready Data och vår vision är att de personer som behöver data för sitt beslutsfattande ska ha verktyg byggda för dem till sitt förfogande – istället för att vara beroende av sina tekniska kollegor.

Rollen

Som Product Manager på Funnel är ditt främsta ansvar att se till att produkten löser våra kunders viktigaste affärsproblem och utvecklas i enlighet med företagets övergripande strategi. För att bli framgångsrik i den här rollen behöver du bygga djup förståelse för våra kunders vardag, processer, prioriteringar och problem. Du behöver bli en domänexpert inom analytics och kunna känna igen riktigt bra lösningar på kundernas behov. Du gör svåra prioriteringar och balanserar kortsiktiga operativa beslut med långsiktig produktstrategi. Du är ständigt medveten om att du är här för att göra våra kunder framgångsrika genom produkten, samt fungera som ett stöd till övriga team på Funnel. 

Tillsammans med design- och utvecklingsteamen hjälper du till att hitta lösningar på kundernas problem där du ständigt bidrar med strategiskt sammanhang och riktning för produktens utveckling. Du arbetar nära de kommersiella teamen för att säkerställa att deras feedback når produktutvecklingsprocessen och att de har den information och kunskap de behöver för att vinna nya kunder – samt hjälpa existerande kunder att vinna med Funnel.

Hur vi jobbar

Du kommer vara del av produktteamet som i dagsläget består av sex personer där vi är organiserade efter produktens två huvudsakliga värdeströmmar: 1) skapande av ett affärsredo dataset, och 2) möjliggöra utväxling på detta dataset hos kunden. Vi undviker detaljerade feature roadmaps och strikta deadlines. Vår planering utgår istället i huvudsak från tre parallella tidshorisonter:

 • Strategiska mål (~12 månader)
 • Prioriterade områden för produktframsteg (1-3 månader)
 • Ny funktionalitet (1-4 veckor)

Vi jobbar aktivt med att ständigt återbesöka våra prioriteringar för att se till att vi arbetar på de viktigaste områdena för Funnel i stort. Detta kräver hög grad av disciplin och vi brottas ständigt med att se till att omfattningen av det vi tar oss an är så liten som möjligt för att snabbt kunna ändra kurs om så krävs.

Vi strävar efter att alla som arbetar med att utveckla produkten ska ha en djup förståelse för vår position på marknaden, vår produktstrategi och vilka våra kunder och användare är. Detta möjliggör hög grad av autonomitet och träffsäkerhet i beslutsfattande i alla sammanhang, vilket i sin tur skapar ett högre utvecklingstempo med kortare feedback-loopar och i slutändan, tror vi, en bättre produkt.

Är det här du?

Vi tror att dessa saker beskriver dig:

 • Du har minst 5 års erfarenhet av agil produktutveckling
 • Du är intresserad av, och har en fallenhet för, att såväl förstå som utveckla affären
 • Du finner det naturligt och gillar att arbeta tillsammans med andra
 • Du har lätt för att kommunicera kring komplicerade ämnen på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift
 • Du är trygg i att leda och facilitera öppna diskussioner kring svåra problem
 • Du gillar struktur och tydlighet, men låter inte processer bli viktigare än målen de är satta att tjäna
 • Du är van att intervjua kunder och användare för att bottna i deras behov och mål
 • Du har ett tekniskt intresse och förståelse; bonus om du även skriver kod

Låter detta som din nästa utmaning? Om så, tveka inte att höra av dig så kan vi berätta mer!

Bild på Bertil Englund
Bertil Englund
Konsult. Head of Commercial
0703 771 781 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss