Vill du bli vår nya Execolog?

Safemind Stockholm

Company

Role

Vill du bli vår nya Execolog?

Chef
[∫ä´f] – Ledsagare av yrkesbetingad människoflock

Execolog
[ɪgˈzɛk – olå´g] – Person som ägnar sig åt chefsrekrytering

Begynnelsen

Chefen har funnits i den svenska yrkesfaunan i drygt tiotusen år. Arten åtnjöt en särskild populationsökning under sent 1600-tal, då nya habitat framträdde i form av planbyggda flocksamhällen, belägna i främst mellersta och södra Sverige. Dessa områden skulle senare samlas under begreppet “betongdjungel”, varav Stockholm, Göteborg och Malmö idag anses vara de tätast befolkade. I betongdjungeln kunde chefen enkelt urskiljas från andra arter tack vare sin typiska dräkt: tredelad kostym, skor av djurhud och färgglad slips. Under dagtid samlades de bakom stängda dörrar, högt upp i flervåningshus. Chefen lärde sig tidigt att hantera verktyg och kunde på 90-talet uppnå en maxhastighet på 140 kilometer i timmen mellan möten, med hjälp av en Volvo 960 Executive. Språket var av enkel natur och cirkulerade kring uttryck som “budget”, “orderbok” och “mynt”.

Den stora förändringen

Inträdet av den uppkopplade datorn förlöste en digital klimatkris som helt förändrade arbetshabitatet och betendeet hos den moderna chefen. Kostymdräkten ruggades för att ge plats åt nya funktionsmaterial, stängda rum förvandlades till “öppna landskap” och bekväma bilar byttes mot eldrivna sparkcyklar (maxhastighet 22 km/h). Chefen började dela vattenhål med sina anställda och blev snart omöjlig att urskilja i stora stim. Samtidigt förskansades spetskompetens inom tech, online marketing och personalfrågor, vilket gjorde den nya chefen skarpare än någonsin. På grund av utbredd kunskap, ett friare arbetsklimat och en demokratisering mellan arterna spred sig chefen brett över landet. Nya arter upptäcktes internationellt och öppnade upp för arbete tvärs över kontinenter. En renässans av start-up bolag gav upphov till en språklig revolution och nya fokusområden som SaaS, Fintech och Gaming. Dessa var nya begrepp att gå till djupet med, att förstå. Chefen frodades men blev svår att tolka och avancerade hjärnor krävdes för att samla, utvärdera och placera dem. Såväl internetföretag som traditionsindustri gjorde sitt bästa för att ge dem ett hem, men det blev snart uppenbart att en ny yrkesgrupp behövde resa sig för att bringa ordning i kaoset, execologen.

Safemind

Vi på Safemind har i 20 år arbetat med att identifiera, utvärdera och placera moderna chefer i sina rätta miljöer. Tack vare gedigen kunskap inom tech-branschen har vi lyckats bygga ett starkt varumärke med kontinuerligt inkommande execologiska uppdrag från innovativa bolag i digital transformation, exempelvis Starbreeze, Polestar, EQT, King.com, Instabox, för att nämna några chefsreservat med betydande population. Nu söker vi förstärkning av fler erfarna execologer som vill vara med på en sann äventyrsresa.

Livet som Execolog

Hos oss på Safemind får du ta del av ett starkt kundnätverk av pälsresande natur, likväl kollegor i närmast Nobelprisklass. Eftersom du ofta jämställs med andra pionjära upptäckare som Jacque Cousteau eller Indiana Jones (mer eller mindre branschkollegor), vill du givetvis även leta upp kunder på egen hand, presentera våra erbjudanden och stärka Safeminds ställning som nordens främsta Executive Search bolag inom Tech. Här får du användning av din tekniska kunskap, managementerfarenhet, sociala kompetens och vårt gemnsamma nätverk för att hitta och tillsätta de bästa talangerna på marknaden.

Din bakgrund

Chefer är intelligenta varelser med vakna sinnen. Som execolog förstår du värdet i att närma dig med trygghet och kunskap i ryggen, inga hastiga rörelser! Vi vet att du, som erfaren på området, har förståelse för chefens beteende och kultur, och kan därför röra dig kompetent i dess närhet på ledningsgruppsnivå. Du har troligtvis redan arbetat med rekrytering i tekniktunga habitat och har förståelse för exempelvis gaming, payments och e-commerce. Kanske har du själv varit manager inom tech och ser glädjen i att äntligen, via Safemind, få leda dina artfränder mot nya betesmarker. En förståelse för vad som krävs för att bygga digitala bolag och vad som kännetecknar modernt ledarskap är meriterande, liksom förståelsen om att rekrytering på området kräver pricksäkerhet och noggrant arbete. 

Vill du bli vår nya Execolog?

Bild på Martin Öberg
Martin Öberg
Konsult, Head of Executive
0708 777 725 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss