Head of Development – Podplay

Bauer Media Sverige Stockholm

Company

Role

Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning som når fram. De är marknadsledare med 5 miljoner lyssnare per vecka live och on demand i radio och poddar. En miljon av dem nås genom Radioplay och Podplay – deras plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, The Daily Messiah – ditt nyhetsflöde, Älskade psykopat och många fler.

Ljudmediet växer sig allt starkare och Bauer Media har med sin plattformsoberoende position, en unik möjlighet att ge lyssnaren relevant och kvalitativt innehåll såväl on air, on line och on demand. 

Podplay hanterar distribution till alla podcastspelare, bland annat Spotify och Apple Podcast, men finns också tillgänglig för lyssnare på podplay.com och som app till iPhone & Android. TIll utvecklingsteamet för denna podcastplattform söker vi nu en Head of Development.

Om rollen 

Som Head of Development till Podplay kommer du att ansvara för ett välfungerande team av utvecklare som jobbar med podcastplattformen. Idag består teamet av 11 seniora utvecklare i ett tvärfunktionellt team inkluderat API, Web och App. Din uppgift blir att stötta, motivera och coacha teamet att fortsätta prestera på topp. Teamet arbetar agilt (Kanban) och tar redan stort ansvar och har mandat för tekniska roadmapen och releaser. Det blir ditt ansvar att vägleda teamet i de tekniska besluten och dess koppling till affärsmålen.

I rollen rapporterar du till Head of Podcast Business och du kommer även arbeta tätt med produktägaren för Podplay och tillsamman formar ni roadmap och prioriteringar utifrån strategiska målsättningar. Du kommer även att vara den huvudsakliga kontakten för tekniska leverantörer gällande ex. support, avtal och förhandlingar.

”Ljudet av möjligheter”

Tekniken teamet tar fram driver podcastverksamheten i 8+ länder och inkluderar publicering, distribution och lyssning på web, app och andra enheter och denna delen av Bauer Media kommer att fortsätta att växa. Tekniker teamet sitter med idag är React, Typescript, Storybook, Tailwind UI, Cypress, Swift, Swift UI, Kotlin, Python, AWS, Rest. 

Bauer Media och utvecklingsteamet arbetar i en hybrid arbetsmiljö. Rollen har möjlighet att arbeta hemifrån flera dagar i veckan, men ska kunna arbeta på Stockholmskontoret vid behov.

Om dig

För att lyckas i denna roll har du tidigare erfarenhet av att leda utvecklingsteam. Du har ett stort intresse för ledarskap och utveckling av både team och individer. Du har förståelse för vad som krävs för att bygga ett starkt team, både utifrån att rekrytera nya och coacha befintliga teammedlemmar. Du kommer att vara teamets röst utåt, är du van att arbeta med olika stakeholders, både internt och externt, är det till stor fördel.

Då du kommer att vara del av att sätta roadmappen framåt är det viktigt att du har erfarenhet att arbeta strategiskt. Vi ser även att du har en god omvärldsbevakning när det kommer till nya tekniker och trender inom tech och förmåga att stötta teamet att omsätta det i praktiken och koppla det till uppsatta affärsmål. Du är även lösningsorienterad med en stark drivkraft att tillsammans med teamet skapa den bästa upplevelsen för Podplays användare. Har du ett intresse för podcast och media är det självklart positivt.

Mer om vad du erbjuds

Hos Bauer Media får du möjligheten att ingå i en internationell koncern med många starka varumärken. De som arbetar där är stolta över att vara en del av Bauer Media och delar en stark vision och utvecklingsfokus för att bli ännu bättre på det de gör – de kallar det för ”Growth-mindset”. 

De sitter i väldigt fina lokaler i DN-skrapan i Kungsholmen och ges möjlighet för att arbeta i en hybrid remote form. De vet att det är viktigt att må bra för att kunna prestera i våra yrkesroller och därför erbjuder de även generösa friskvårdsförmåner och har ett fokus på välmående arbetsplatskultur. De kan dessutom erbjuda ett stort utbud av evenemang, aktiviteter och konserter- och givetvis är direktsändningar i kontorslandskapet en del av vår vardag. Läs gärna mer på www.bauermedia.se

Bild på Stina Gårdman
Stina Gårdman
Konsult. Head of Tech
0707 509 160 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss