Arkitekt till Bokusgruppen

Bokusgruppen Stockholm

Company

Role

Varför ska du jobba hos oss? Kent Karlsson, CIO berättar:
Vill du följa med på en fantastisk resa? Inom Bokusgruppen så sätter vi alltid kunden i främsta rummet och vi genomgår nu en spännande resa där vi anpassar vår verksamhet till att ännu bättre möta våra kunders förväntningar.

Bokusgruppen är i en spännande fas med fullt fokus på att skapa en sömlös upplevelse för våra kunder, detta genom att koppla ihop upplevelsen i våra butiker med våra digitala tjänster; e-handeln på Bokus.com och Akademibokhandeln.se samt streamingtjänsten Bokus Play.

Vi har redan börjat vår resa där vi vill nyttja ett ”best-of-breed mindset” och använder oss av den senaste och bästa tekniken. Vårt fokus är att nyttja tekniker så som molntjänster (GCP), mikrotjänster, kubernetes, API-integrationer, headless och mobilapplikationsutveckling för att nämna några få. För att möjliggöra denna resa behöver vi en stark Arkitekt som kan ta fram och leverera på de övergripande affärsmålen som finns framtagna. Som Arkitekt hos oss så kommer du att vara en nyckelspelare och du kommer att få stora möjligheter att själv utveckla din roll. Så om du gillar en spännande utmaning, fart och att skratta mycket med trevliga kollegor tveka inte att söka.

“Bygg framtidens boktjänster med oss”

Om Rollen

I rollen som Arkitekt kommer du att vara vara nyckelspelare i att ta fram strategi, sätta målbild för den tekniska plattformen och tillsammans med teamet driva mot en allt modernare miljö. Du kommer att skapa roadmapen, designa, utveckla och underhålla IT arkitekturen (application, technology & data) och som stödjer företagets affärsstrategier. 

Du kommer att rapportera till CIO och tillhöra IT-avdelningens ledningsgrupp. Bokusgruppen och utvecklingsteamet arbetar i en hybrid arbetsmiljö. Rollen har möjlighet att arbeta hemifrån flera dagar i veckan, men ska kunna arbeta på Stockholmskontoret vid behov.

Dina övergripande ansvarsområden

 • Ta fram och underhålla en långsiktig målarkitektur och roadmap som stödjer bolagets affärsutvecklingsplan
 • Möjliggöra förflyttning till nya teknologier och arbetssätt som skapar en ökad leveransförmåga och högre kostnadseffektivitet
 • Säkerställa att rätt teknikval görs och att goda designprinciper upprätthålls
 • Bevaka marknadstrender för att identifiera och värdera nya möjligheter kopplat till Bokusgruppens behov
 • Säkerställa koordinering, harmonisering och modernisering av IT-landskapet
 • Stötta pågående initiativ att navigera mot långsiktig målbild, riktlinjer och principer
 • Upprätthålla en bred och djup kunskap kring IT industry best practices, arkitektur principer och ny teknologi

Plattformen är byggd på Java, SQL, REST, GraphQL, GCP, CI/CD-flöden, Spring Boot, Big Query, React Web (javascript, css3, html5), GIT, Docker) m.fl.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att implementera och vidareutveckla e-handelslösningar för snabbrörliga organisationer i en agil miljö. Du har sannolikt en bred bakgrund inom systemarkitektur och är van att översätta affärsbehov till tekniska lösningar. Vi ser att du kommer in med en stabil teknisk bakgrund och har förståelse för lösa kopplingar, egenbyggda funktioner, API baserad frontend samt ett öga att placera rätt teknik för rätt lösning.

Vi ser att du har

 • Bred erfarenhet av systemutveckling inom e-handelslösningar
 • Du har en god förmåga att kunna presentera och föra en dialog gällande komplexa lösningar på ett enkelt sätt
 • Som person har du ett naturligt engagemang och drivkraft, du är snabbtänkt och har hög initiativförmåga.
 • Du gillar att dela med dig av kunskap och har fallenhet för att kommunicera principer och visioner till dina arbetskamrater på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt

Om Bokusgruppen

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som med de starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Förutom böcker i alla kanaler och format erbjuds ett stort och inspirerande övrigt sortiment. Bokusgruppen ska möta kundernas varierande behov och vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Med en stark företagskultur och engagerade medarbetare jobbar vi alla mot samma vision – läsglädje för alla, varje dag. Arbetet hos oss ledsagas av våra värdeord Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad.

Bokusgruppen äger Bokhandelsgruppen (med varumärket Akademibokhandeln) och Bokus (med varumärkena Bokus och Bokus Play). Bokusgruppen har ca 410 anställda, varav 96 på kontor och resterande i butik, huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö och Göteborg. Den årliga omsättningen är cirka 1,8 miljarder (inkl. franchise). Bokusgruppen är sedan 4 juni noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer information www.bokusgruppen.com.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss