Utvecklingschef till Bokusgruppen

Bokusgruppen Stockholm

Company

Role

Varför ska du jobba hos oss? Kent Karlsson, CIO berättar:Vill du följa med på en fantastisk resa? Inom Bokusgruppen så sätter vi alltid kunden i främsta rummet och vi genomgår nu en spännande resa där vi anpassar vår verksamhet till att ännu bättre möta våra kunders förväntningar.

Bokusgruppen är i en spännande fas med fullt fokus på att skapa en sömlös upplevelse för våra kunder, detta genom att koppla ihop upplevelsen i våra butiker med våra digitala tjänster; e-handeln på Bokus.com och Akademibokhandeln.se samt streamingtjänsten Bokus Play.

Vi har redan börjat vår resa där vi vill nyttja ett ”best-of-breed mindset” och använder oss av den senaste och bästa tekniken. Vårt fokus är att nyttja tekniker så som molntjänster (GCP), mikrotjänster, kubernetes, API-integrationer, headless och mobilapplikationsutveckling för att nämna några få. För att möjliggöra denna resa behöver vi en erfaren utvecklingschef inom agil systemutveckling som kan förbättra och utveckla vår nuvarande utvecklingsprocess och ta oss till nästa nivå.

“Bygg framtidens boktjänster med oss”

Om rollen

I rollen som utvecklingschef kommer du att ha ett helhetsansvar för Bokusgruppens utvecklingsteam och “ways of working”. Det finns ett stort utrymme att påverka arbetssätt och skapa dynamik i utvecklingsteamen för att tillsammans ta fram de bästa lösningarna. I rollen ingår omvärldsbevakning och nära dialog med andra delar inom Bokusgruppen för att på djupet förstå behoven och hur man skapar de bästa tekniska lösningarna framåt. Som Utvecklingschef sitter du med i ledningsgruppen för IT och rapporterar till CIO, där du även får support av kollegor med liknande ledarroller och en bra insikt i vad som händer i olika delar av organisationen. Bokusgruppen och utvecklingsteamet arbetar i en hybrid arbetsmiljö. Rollen har möjlighet att arbeta hemifrån flera dagar i veckan, men ska kunna arbeta på Stockholmskontoret vid behov.

Plattformen är byggd på Java, SQL, REST, GraphQL, GCP, CI/CD-flöden, Spring Boot, K8, Big Query, React Web (javascript, css3, html5), GIT, Docker) m.fl.

Några av ansvarsområden

  • Leda ett team på 25 utvecklare som är idag både anställda och konsulter
  • Driva på utvecklingsprocesserna och skapa en dynamisk miljö där man utvecklas som individ och team 
  • Tillsammans med chefsarkitekten och CIOn sätta en plan för att genomdriva den tekniska roadmappen både på en strategisk och operativ nivå

Om dig

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som ha bakgrund inom Agil systemutveckling och ledarskap. Du ser till att vision blir verklighet, gillar att arbeta strukturerat, både självständigt och i team. Vi söker dig som är innovativ och drivande och kan arbeta med långsiktig planering av system och helheter.

Vi ser att du

  • Har erfarenhet av Agil systemutveckling och förstår hur du kan tillämpa arkitekturmönster som tex mikrotjänster
  • Har varit involverad i parallella utvecklingsprojekt i team bestående av utvecklare, specialister och stakeholders
  • Arbetat utifrån olika utvecklings-ramverk och har god kompetens i agila arbetsmetoder som devops
  • Är van att leda utvecklare och affärsnära specialister
  • Gillar att dela med dig av kunskap och har fallenhet för att kommunicera principer och visioner till dina arbetskamrater på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt

Om Bokusgruppen

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som med de starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Förutom böcker i alla kanaler och format erbjuds ett stort och inspirerande övrigt sortiment. Bokusgruppen ska möta kundernas varierande behov och vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Med en stark företagskultur och engagerade medarbetare jobbar vi alla mot samma vision – läsglädje för alla, varje dag. Arbetet hos oss ledsagas av våra värdeord Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad.

Bokusgruppen äger Bokhandelsgruppen (med varumärket Akademibokhandeln) och Bokus (med varumärkena Bokus och Bokus Play). Bokusgruppen har ca 410 anställda, varav 96 på kontor och resterande i butik, huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö och Göteborg. Den årliga omsättningen är cirka 1,8 miljarder (inkl. franchise). Bokusgruppen är sedan 4 juni noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer information www.bokusgruppen.com.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss