Senior Backend Utvecklare – Podplay

Bauer Media Sverige Stockholm

Company

Role

Vill du jobba med framtidens ljud? Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. De är marknadsledare med fem miljoner lyssnare per vecka, live och on-demand via radio och poddar. En miljon av dem nås genom Podplay och Radioplay – deras plattformar för tusentals populära podcasts och radioformat som Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro, The Daily Messiah – ditt nyhetsflöde och många fler.

Podplay är Bauer Medias podcast-plattform. Tekniken som driver podcastverksamheten i 8+ länder bygger på en skalbar och modern plattform. Plattformen hanterar publicering, distribution, men finns också tillgänglig för podlyssnare på podplay.com och som app till iOS & Android. Till utvecklingsteamet för podcast plattformen söker vi nu en Senior Backend Utvecklare.

Om rollen

Som Senior Backend-utvecklare kommer du jobba med den globala podcastplattfomen. Du kommer vara del av ett erfaret tvärfunktionellt tech team. Teamet jobbar mot API, Webb och App. De arbetar agilt enligt Kanban samt driver stort ansvar och mandat för roadmap och releaser utifrån uppsatta mål.

Rollen har möjlighet att arbeta i en hybrid arbetsmiljö, med arbete från Stockholmskontoret vid behov, då utvecklingsteamet oftast samlas för en gemensam sprintplanering och workshop.

Teamet arbetar med följande techstack:

 • Webb: React, Typescript, Storybook, Tailwind UI, Cypress
 • App: Swift, Swift UI, Kotlin
 • API: Python, AWS, REST API
 • Databas: PostgreSQL
 • AWS

Om dig

Podplay söker dig som har några års erfarenhet av backend utveckling. Du är van att arbeta med komplexa plattforms- och systemlösningar, då med kedjan från databaser till API:er. Du drivs av att skriva ren och effektiv kod för att bygga skalbara och högt tillgängliga system. 

Du är självgående och gillar att utveckla dig själv och verksamheten med de lösningar du bidrar med. Du är engagerad och motiveras av problemlösning. Du trivs att jobba i team och gillar både att dela med dig och lära av andra.

För att lyckas i rollen krävs erfarenhet av: 

 • Python
 • AWS eller andra cloudtjänster som GCP eller Azure
 • API-utveckling (OpenAPI, JSON, HTTP)
 • Integration och utveckling mot databaser (PostgreSQL)
 • Docker
 • Arbetat i Linux-miljöer

Det är ett plus om du har jobbat med:
Flask, SQL-alchemy, Fast-API, GoLang, Serverless, ElasticSearch/OpenSearch, Google Cloud inkl. Big Query, CI/CD Pipelines, Verktyg för Infrastructure as code.

Mer om vad du erbjuds

Hos Bauer Media får du möjligheten att ingå i en internationell koncern med många starka varumärken. De som arbetar här är stolta över att vara en del av Bauer Media och delar en stark vision och utvecklingsfokus för att bli ännu bättre på det de gör – vilket de kallar för ”Growth-mindset”.

Bauer Media sitter i fina lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen och det ges möjlighet för att arbeta i en hybrid remote form. De har fokus på en välmående arbetsplatskultur och erbjuder även generösa friskvårdsförmåner. De kan dessutom erbjuda ett stort utbud av evenemang, aktiviteter och konserter – och givetvis är direktsändningar i kontorslandskapet en del av deras vardag. Läs gärna mer på www.bauermedia.se.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss