Head of Tech

Edblad & Co Stockholm

Company

Role

Vill du jobba som Head of Tech för ett av Sveriges största smyckesvarumärken och vara en viktig del i bolagets fortsatta expansion? Edblad befinner sig i en kraftig tillväxt i Norden, både online och offline, och blickar nu ännu mer internationellt.

Om rollen

Edblad söker nu en Head of Tech som kommer att ha en nyckelroll för utvecklingen av bolagets framtida IT & Tech kapacitet. I uppdraget kommer du definiera en ny IT vision samt teknisk strategi för att säkerställa Edblads tekniska skalbarhet kommande år. Du kommer att ansvara för att undersöka nya teknologier för potentiella förbättringar, leda och implementera definierade teknikstrategier för effektivisera och optimera verksamheten samt se till att Edblads tekniska resurser ligger i linje med de uppsatta affärsmålen och är i framkant på marknaden. 

Vidare kommer du att: 

  • Definiera krav och prioritera den tekniska planen framåt
  • Leda utvecklingen för implementation och underhåll av alla system och integrationer (ERP, BI, WMS, Market Places etc). 
  • Upphandla systemlösningar och agera kravställare mot externa leverantörer
  • Etablera en datadriven företagskultur och driva tekniska lösningar internt
  • Budgetansvar för IT och Tech

Som Head of Tech är du med i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. 

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet från att ha ett övergripande tekniskt ansvar och gjort en beprövad och framgångsrik IT resa för liknande retailbolag. För att lyckas i rollen har du förmåga att förstå helheten, du har affärsförståelse samt trivas med både operativt och strategisk arbete. Du har en stark ledarskaps- och projektledningsförmåga och har en förmåga att balansera korta och långsiktiga lösningar samt att de möter deadlines. För att lyckas i rollen tror vi att du är en problemlösare med en stark drivkraft att komma framåt i utvecklingen. 

Vidare tror vi att du:

  • Har en bred teknisk bakgrund från olika IT och e-handelsmiljöer med vana att driva teknikprojekt 
  • Erfarenhet av leverantörsupphandlingar
  • Är både en lagspelare och kan arbeta självständigt
  • Behärskar svenska och engelska, i tal och skrift. 
  • Har en universitetsutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande 

Mer om Edblad 

Edblad är Sveriges största smyckesvarumärke och designar, producerar, säljer och marknadsför modesmycken i högsta kvalitet inom marknadssegmentet Affordable jewellery. Edblads kunderbjudande står för stilren svensk design, högsta produktkvalitet och alltid för ett attraktivt pris.

Edblad grundades 2006 av designduon Hans och Cathrine Edblad med visionen om att skapa vackra bärbara smycken i hög kvalitet. På några få år blev Edblad ett älskat smyckesvarumärke hos många kvinnliga kunder som snabbt blev lojala till både varumärket och produkterna. Med tiden har sortimentet breddats under varumärket Edblad och idag erbjuder Edblad ett smyckessortiment för både kvinnor & män och även den unga målgruppen. 

Edblad har idag kraftig tillväxt i Norden och med nya majoritetsägare i bolaget sen 2022, så är målet att ta Edblad ut till världen. Det globala Edblad teamet arbetar från nytt huvudkontor i centrala Stockholm där även designstudion verkar. 

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss