Engineering Manager – till växande bolag inom HealthTech

Konfidentiell Stockholm

Company

Role

Vår kund är ett växande bolag med produkter i teknisk framkant. Bolaget har på kort tid fått genomslag och erbjuder idag en marknadsledande molnbaserad IT-lösning till nischad bransch inom vården. Med en trygg investering i ryggen fortsätter expansionen inom Sverige, parallellt pågår även förberedelser för en internationell expansion. Bolaget består idag av c.a 40 medarbetare med kontor i centrala Stockholm. 

Om rollen 

I takt med att bolaget växer söker de nu en Engineering Manager, en nyckelroll för att underlätta tillväxt och lärande. I rollen kommer du att leda ett utvecklingsteam av såväl juniora och mer erfarna utvecklare, teamet har idag ett stort inflytande i utvecklingen. 

Din roll blir framförallt att leda och utveckla individerna i teamet. Från att coacha och inspirera, till att bidra med personlig utveckling och motivation.

Rollen innebär även att förbättra arbetsprocesserna i den agila utvecklingen samt att stödja teamen i teamöverskridande samarbeten och kommunikation. Du kommer att proaktivt identifiera problem och arbeta för att lösa dessa i den snabbväxande miljö bolaget befinner sig i. Samt fortsätt att bygga vidare på den fantastiska kulturen av engagemang, samarbete, omtanke, samtidigt som du har roligt!

Rollen samarbetar nära produktteamet, rapporterar gör man till CTO. 

Om dig 

Vi söker en empatisk och trygg ledare som brinner för ledarskapet. För att lyckas i rollen har du sannolikt jobbat i teknikorienterade bolag i tillväxt och tycker om att leda och inspirera människor. 

Du har en teknisk bakgrund och kommer senast från en roll som Agile Coach, Development Manager eller Engineering Manager. Oavsett vilket har du uppnått resultat genom att förbättra processer och besitter förmågan att göra strategi levande genom att engagera och inspirera andra. Att du är väl insatt i agilt tänkande är givet, samt att du har tidigare erfarenhet av att leda människor. Du har förmågan att ge konstruktiv feedback och värdesätter samarbete, detta för att skapa en vi-känsla och mentaliteten att vinna tillsammans.

Du har lätt för att kommunicera med utvecklingsteam och förstår dig på deras utmaningar och behov, även om du själv inte programmerar. Du har ett genuint intresse för teknik och förstår tekniska möjligheter, men även risker, samt vad det kan betyda i både kundvärde och för bolagets vision. 

Det är ett plus om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta i en Microsoft miljö och/eller med ISO-certifieringar 
  • Erfarenhet av en arbete i en reglerad marknad, som HealthTech, FinTech eller liknande.

Vad bolaget erbjuder

Bolaget befinner sig idag i en spännande tillväxtfas i en stabil bransch, samtidigt har de en trygg uppbackning från ägarna. 

Hos detta bolag får du möjligheten att arbeta i en trivsam miljö som värdesätter work-life-balance och som dessutom erbjuder generösa förmåner.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss