Head of Tech

IN Stockholm

Company

Role

Vill du vara en del av Installatörsföretagen som spelar en essentiell roll i Sveriges energi- och klimatomställning? Installatörsföretagen söker just nu en Head of Tech som kommer ansvar för deras digitala plattform och vara en nyckelperson i deras digitala transformation.

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen (IN) är en del av Svenskt Näringsliv och har idag cirka 3 600 medlemsföretag med 55 000 medarbetare. Installatörsföretagen är inne i en spännande utvecklingsresa där målbilden är att innan år 2030 samla alla installationsföretag som gör världen mer klimatsmart genom elektrifiering, energieffektivisering och smarta installationer. För att nå målbilden driver och utvecklar Installatörsföretagen flera digitala tjänster och produkter som gör det dagliga arbetet smartare för en installatör eller hjälper medlemsföretagen med kvalitet och tillväxt.

Om rollen

I rollen som Head of Tech kommer du att ha det övergripande ansvaret för arkitektur, drift och utvecklingen av INs digitala plattform samt digitala tjänster. Med tanke på INs högt ställda mål för år 2030 kommer du hantera uppgifter som att säkerställa en framtidssäkrad och flexibel arkitektur för deras digitala plattform. Som Head of Tech kommer du även att leda och agera bollplank till utvecklingsteamet när det kommer till teknikval och att hitta lösningar.

Vidare kommer du att:

 • Definiera och kommunicera teknisk strategi samt framtida IT lösningar
 • Ansvara för upphandlingar kopplade till Digitala plattformen
 • Styra externa samarbetspartners vad gäller teknik, programspråk och designsystem
 • Fortsatt utveckling av roadmap för bolagets infrastruktur 
 • Ansvara för IT frågor som är kopplade till Svenskt Näringsliv då de har flera gemensamma system 
 • Stötta i system- och verktygsupphandlingar som sker på olika avdelningar för att på så sätt komma framåt i deras digitala transformation

Om dig

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet inom teknik och digital utveckling. Du har lätt för att skapa förtroende hos andra och kan kommunicera med olika målgrupper. På IN finns det stort utrymme för nya tankar och idéer och därför tror vi att du är en doer som gillar förändring och att hitta nya lösningar. För att lyckas i denna roll tror vi att du du har ett stort driv och ett operativt fokus med ett långsiktigt tänk.

Vidare tror vi att du:

 • Tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling
 • Erfarenhet av scrum och agila arbetssätt
 • Arbetar kvalitetsmedvetet och lägger stor vikt vid att leverera uppsatta mål
 • Erfarenhet från arbete med olika typer av molnlösningar, system och kod – teamet arbetar idag med Azure, Episerver, Atlassian, .NET, React etc 
 • Behärskar svenska i tal och skrift

På Installatörsföretagen värdesätter de innovation, samarbete och mångfald. De erbjuder en flexibel arbetsplats vad gäller arbete hemifrån eller på kontor. Tjänsten är placerad på INs huvudkontor på Ringvägen 100 på Södermalm i Stockholm.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss