System Architect Lead

Elon Group Stockholm

Company

Role

Känn dig som hemma hos Elon, ett nordiskt tillväxtföretag som siktar mot stjärnorna med nya marknader, fler butiker, utvecklade koncept och bredare sortiment än någonsin tidigare. 

För att möjliggöra denna resa söker vi just nu en System Architect Lead med erfarenhet av att leda infrastrukturarbetet framåt. Elon är i en stor förändring, de ökar, förvärvar, innoverar och bygger nytt och därmed behöver de din expertis för att framtidssäkra Elon Groups IT. Som System Architect Lead kommer du att vara en nyckelspelare och du kommer att äga, överse och säkerställa effektiva arbetsflöden inom system så som CRM, ERP och PIM.

“Den ledande aktören på den nordiska marknaden”

Om rollen

I rollen som System Architect Lead kommer du att leda arbetet framåt genom att arbeta både strategiskt och operativt för att tillsammans med teamet skapa en mer skalbar IT-plattform. Du kommer bland annat att sätta upp roadmap, designa, utveckla och underhålla en IT-arkitektur som stödjer affärsvisionen. 

Du rapporterar till CFO och kommer att ha nära samarbete med systemägare samt infrastruktur- och utvecklingsteam. Elon Group arbetar i en microsoft hybrid miljö och system som du kommer att ansvara för är bl.a. ERP samt deras egenutvecklade PIM-system.

Teknikstacken består bl.a. SQL, Azure, Biztalk, Jeeves ERP m.fl.

Dina övergripande ansvarsområden

 • Övergripande ansvar för Elon Groups IT-infrastruktur
 • Ta fram och underhålla långsiktig roadmap samt prioritera backloggen som stödjer arbetet framåt
 • Vara kirurgen som möjliggör förflyttning, integration och migrering till en enhetlig IT plattform
 • Säkerställa att rätt teknikval görs och att goda designprinciper upprätthålls
 • Säkerställa koordinering, projektledning och modernisering av IT-landskapet
 • Upprätthålla en bred och djup kunskap kring IT industry best practices
 • Personalansvar för Infrastruktur-teamet, idag fyra personer

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av migrering, implementering och vidareutveckling av IT system. Du har sannolikt en bred bakgrund inom systemarkitektur och är väl erfaren kring hybrida miljöer, allt från cloud till servrar. Du är van vid att arbeta med olika leverantörer och interagera med dem samt välja rätt lösning i rätt sammanhang.

Vi ser att du har

 • Bred erfarenhet av Systemutveckling/systemarkitektur, gärna från en retailorganisation
 • Erfarenhet av att äga och designa arkitekturen för IT system 
 • Erfarenhet av att leda och att ha haft personalansvar är ett plus
 • Ett naturligt engagemang och stor drivkraft
 • Flytande svenska i tal och skrift

Mer om Elon Group

Elon Group är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark. Vi har styrkan hos ett storbolag, med engagemanget från entreprenörer med lång erfarenhet av sin lokala marknad och kunder. Med över 500 butiker runtom i hela Norden finns vi tillgängliga för att hjälpa och erbjuda service där våra kunder finns.

Varför jobba hos Elon Group

Elon Group vill vara en attraktiv arbetsplats. Hos oss präglas arbetsklimatet av omtanke för dig som individ. All verksamhet hos Elon Group ska byggas på mångfald, inkluderande och respekt för alla människors lika värde. Detta leder till engagemang, innovation och affärsutveckling. Tillsammans med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter gör detta Elon Group till en spännande arbetsplats. Att vara en attraktiv arbetsgivare säkerställer vi genom kompetensutveckling, löpande uppföljning av arbetsinsatser, bra ledarskap samt bra kommunikation.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss