UX/UI Designer

Funmed Stockholm - Göteborg

Company

Role

Funmed

Funmed är ett svenskt HealthTech-företag och Europas största läkarklinik inom funktionsmedicin, en ny utvecklingsgren inom vården. Vi behandlar de underliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa, till skillnad från traditionell medicin som fokuserar på att i första hand behandla symtomen. Funmed är en agil, progressiv, snabbväxande och välfinansierad scale-up med en tydlig vision: Vi vill förändra västerländsk sjukvård. Vår verksamhet består i nuläget av läkarkliniker i Stockholm, Göteborg, Halmstad och Malmö men satsar stort på utvecklingen av vår digitala plattform som fungerar som kärnan i verksamheten. Funmed FMX, vår egen vårdplattform, effektiviserar det extremt informationstäta funktionsmedicinska arbetet och ger utökat stöd åt patienterna. IT plattformen kommer att radikalt sänka kostnaderna för vården och underlätta värvandet av nya läkare, samt bädda för expansion, både nationellt och internationellt.

Om rollen

Vi söker dig som vill vara med och förändra västerländsk vård genom att äga och forma den visuella och digitala upplevelsen för Funmeds vårdplattform och bidra till att fler människor får en bättre hälsa!

Som Funmeds enda UX/UI-Designer kommer du att utveckla och ansvara för den digitala upplevelsen för våra patienter (app) och vårdpersonal (web). 

I rollen kommer du jobba både högt och lågt. Du kommer dels att rita och förstå hela kundresan för våra två produkter och samtidigt kunna bryta ned komplexa delprocesser (UX) och information till visuellt talande och lättförståelig design (UI).

Du kommer vara en del av den agila produktorganisationen med kollegor som jobbar med utveckling, data, arkitektur och content. Du kommer ta över tidigare designarbete och fortsätta utveckla nuvarande funktioner, såsom nya produkter och funktioner som ansvarig för UX och UI. 

Vi letar efter dig som…

 • Är van vid att jobba med komplexa designutmaningar för att skapa en enkel, tydlig och visuellt tilltalande upplevelse.
 • Kan självständigt driva och ansvara för UX- och UI-projekt från ax till limpa. Från research-plan, till kontakt, utförande, analysera och konkludera resultat, samt ta vidare insikter till design och funktionalitet.
 • Kan rita upp och förklara användarupplevelsen både på hög och detaljerad nivå. Du kan skapa och driva ”journey mapping” för både en hel kundresa och för specifika funktioner.
 • Har ett pixelöga och god erfarenhet av att skapa UI design för app, och webb med WCAG som riktlinjer. 
 • Har ett personligt engagemang för vård och hjälpa andra människor.
 • Du har erfarenhet av tillväxt och vill vara med att skapa ett nytt paradigmskifte!

Hjälp Funmed bidra till att fler människor får en bättre hälsa!

Kvalifikationer

 • Arbetat som UX Designer på heltid i +3 år
 • Relevant akademisk examen
 • Svenska som modersmål (då vi jobbar på svenska och har svenska kunder)
 • Design Thinking i ditt DNA
 • Jobbat med alla delar, från research- och insiktsarbete hela vägen till överlämning till utvecklare
 • Har kunskap inom tillgänglighet (WCAG) 
 • Kan arbeta i Figma

Meriterande

Vi ser gärna att du arbetat med Designsystem och Tjänstedesign. Du kanske till och med har erfarenhet av den traditionella vården och ser utvecklingsmöjligheter för hur vi som funktionsmedicinsk vård kan leverera en upplevelse utöver det vanliga?

Mer om Funmed

Hälsa på alla sätt är viktigt för Funmed. Varje dag går de till arbetet med känslan av glädje i att få träffa varandra som tillsammans utvecklar en produkt som de vet hjälper människor till ett bättre liv. 

Funmed hoppas du vill vara med i deras tillväxtresa, hjärtligt välkommen att söka denna tjänst och vi ser fram emot att träffa dig!

Bild på Paula Erikson
Paula Erikson
Consultant, Recruiter in Design & Creative
0732 555 877 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss