Frontendutvecklare till Svenskt Näringslivs Redaktion

Svenskt Näringsliv Stockholm

Company

Role

På Svenskt Näringslivs Redaktion arbetar du tillsammans med kompetenta journalister och kommunikatörer. Redaktionen ansvarar för flera av Svenskt Näringslivs webbplatser, bland annat svensktnaringsliv.se, ekonomifakta.se och tn.se (Tidningen Näringslivet). I Redaktionen ingår ett webbutvecklingsteam som vidareutvecklar och förvaltar vissa av dessa webbplatser – alla med det primära målet att stödja företagsamhet och tillväxt i Sverige.

Nu förstärker Redaktionen webbutvecklingsteamet med ytterligare en frontendutvecklare. Här kommer du in i ett litet team med korta beslutsvägar och stor frihet. Du får arbeta med kompetenta och engagerade kollegor i en kreativ och stimulerande miljö, som påverkar en stor publik.

Skapa av en bättre framtid för Sveriges företagare 

Om Rollen

Rollen är bred och kreativ. Ditt fokus ligger på frontendutveckling, men vi ser gärna att du har ett intresse av att arbeta som fullstackutvecklare. Du ansvarar för att utifrån en designskiss eller en samling krav utveckla modern frontendkod. I dina arbetsuppgifter ingår att välja de mest lämpliga tekniska ramverken för funktionen som ska utvecklas.

Utöver frontendutveckling av webben får du möjlighet att påverka grafisk design och arbeta med gränssnittsutveckling. I rollen samarbetar du med en senior frontendutvecklare, en erfaren backendutvecklare samt en teknisk arbetsledare. Du har också mycket kontakt med Svenskt Näringslivs journalister och kommunikatörer. På Redaktionen arbetar idag 16 personer.

Du kommer att:

 • Arbeta med de senaste teknologierna inom modern frontendutveckling såsom React, Node, Next, NX och Typescript. 
 • Ansvara för frontendutvecklingen av Svenskt Näringslivs webbplatser som hanteras av publiceringsverktyget CUE.
 • Arbeta kontinuerligt med förbättringar och projekt samt utmana nuvarande processer. 
 • Vara en del av Redaktionen och tillsammans med journalister och kommunikatörer hitta de bästa sätten att nå ut med information via Svenskt Näringslivs kanaler.

Om dig

Vi söker dig som, utöver ett starkt intresse för frontendutveckling, lockas av att jobba i en redaktionsmiljö och triggas av tanken att ditt arbete bidrar till att förbättra företagsklimatet i Sverige. Som person är du nyfiken och har ett starkt eget driv. Du välkomnar en variation av uppgifter och har förmågan att snabbt ändra fokus, i en miljö där förändringar i omvärlden kommer att påverka arbetsuppgifternas prioritering. Du trivs i en värderingsstyrd organisation som sätter vikt vid work-life balance och ger utrymme för både individen och teamet att utvecklas tillsammans.

Krav för rollen:

 • Mycket goda kunskaper inom React, Node, HTML, CSS och JavaScript.
 • Intresse och fallenhet för grafisk design och gränssnittsutveckling.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ta fram grafiska designförslag utifrån en funktionsbeskrivning och ett grafiskt manér.
 • Erfarenhet av statehanteringsverktyg, till exempel Redux.
 • Kunskap om Express och monorepoverktyg.
 • Kunskap om Linux/Unix.
 • Arbetat med Microsoft Azure och Azure DevOps.
 • Akademisk utbildning med data-/systemvetenskaplig inriktning.

Svenskt Näringsliv erbjuder

Hos Svenskt Näringsliv blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. De arbetar utifrån visionen att företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Svenskt Näringsliv erbjuder sina anställda bra förmåner, bland annat generöst friskvårdsbidrag och bra försäkringar.

Ansök nu och bli en del i att skapa en bättre framtid för Sveriges företagare!

Bild på Tove Albrektson Jörgensen
Tove Albrektson Jörgensen
Konsult
0709 595 094 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss