Engineering Manager

Frenda Stockholm

Company

Role

FRENDA är ett produktbolag som utvecklar och levererar en heltäckande SaaS-lösning inom MedTech branschen. Plattformen erbjuder en “allt-i-ett”-lösning bestående av journalsystem, röntgen-/bildbehandling samt lagring & säkerhetskopiering mot dentalbranschen.

Produkten är mycket uppskattad och är idag marknadsledande i Sverige. Med trygg investering från moderbolaget och en växande skara kunder är FRENDA i en spännande fas av förberedelser för en fortsatt nationell, samt internationell expansion.

Deras vision är att förenkla vardagen för branschen genom smarta SaaS-lösningar. FRENDA arbetar aktivt med innovation för att vidareutveckla sina lösningar med missionen att fortsätta driva MedTech branschen framåt.

Om rollen

I takt med att FRENDA växer söker vi nu en Engineering Manager, en nyckelroll för att underlätta tillväxt och lärande. I rollen kommer du att leda två utvecklingsteam av totalt ca 15 utvecklare. Teamet har idag ett stort inflytande i utvecklingen. 

Din roll blir framförallt att leda och utveckla individerna i teamet. Från att coacha och inspirera, till att bidra med personlig utveckling och motivation.

Rollen innebär även att förbättra arbetsprocesserna i den agila utvecklingen samt att stödja teamen i teamöverskridande samarbeten och kommunikation. Du kommer att proaktivt identifiera problem och arbeta för att lösa dem i den snabbväxande miljö som bolaget befinner sig i. Du kommer även att fortsätta bygga vidare på den fantastiska kulturen av engagemang, samarbete, omtanke, samtidigt som du har roligt!

Rollen samarbetar nära produktteamet, rapporterar gör man till CTO. 

Om dig 

Du har sannolikt en teknisk bakgrund och kommer senast från en roll som Agile Coach, Development Manager eller Engineering Manager. Oavsett vilket har du uppnått resultat genom att förbättra processer och besitter förmågan att göra strategi levande genom att engagera och inspirera andra. Att du är väl insatt i agilt tänkande är givet, samt att du har tidigare erfarenhet av att leda människor. Du har förmågan att ge konstruktiv feedback och värdesätter samarbete, detta för att skapa en vi-känsla och mentaliteten att vinna tillsammans. Vi söker en empatisk och trygg ledare som brinner för ledarskapet. För att lyckas i rollen har du sannolikt jobbat i teknikorienterade bolag i tillväxt och tycker om att leda och inspirera människor. 

Du har lätt för att kommunicera med utvecklingsteam och förstår dig på deras utmaningar och behov, även om du själv inte programmerar. Du har ett genuint intresse för teknik och förstår tekniska möjligheter men även risker, samt vad det kan betyda i både kundvärde och för bolagets vision. 

Det är ett plus om du har erfarenhet av:

  • Arbeta i en Microsoft miljö
  • ISO certifieringar 
  • Arbete i en reglerad marknad, som MedTech, FinTech eller liknande.

Mer om FRENDA

FRENDA grundades 2013 och är idag cirka 40 medarbetare med kontor i centrala Stockholm. Kulturen genomsyras av en familjär och prestigelös stämning med ett öppet klimat och korta beslutsvägar. För FRENDA är det viktigt med gemenskap och utveckling. De investerar i sina medarbetare och ger möjlighet för alla att växa inom bolaget.

  • Vara del av en spännande expansionsresa
  • Flexibel arbetsmiljö
  • Generösa förmåner, såsom friskvårdsbidrag & tjänstepension
  • Övriga förmåner från moderbolaget, såsom rabatterad lunch i en schysst lunchmatsal
  • Möjlighet till kontinuerlig utveckling och samarbete med människor med många olika bakgrunder

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss