Agil projektledare med fokus på processledning

IN Stockholm

Company

Role

Vill du vara en del av Installatörsföretagen som spelar en essentiell roll i Sveriges energi- och klimatomställning? Installatörsföretagen söker just nu en Projektledare som kommer att leda och stötta projektteam i det dagliga utvecklingsarbetet.

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen (IN) är en del av Svenskt Näringsliv och har idag cirka 3 800 medlemsföretag med 56 000 medarbetare. Installatörsföretagen är inne i en spännande utvecklingsresa där målbilden är att samla alla installationsföretag som gör världen mer klimatsmart genom elektrifiering, energieffektivisering och smarta installationer. För att nå målbilden driver och utvecklar Installatörsföretagen flera digitala tjänster och produkter som gör det dagliga arbetet smartare för en installatör eller hjälper medlemsföretagen med kvalitet och tillväxt.

Vårt digitala team söker nu en dynamisk Projektledare som kan leda projektteam för att nå våra mål effektivt

Om rollen

I rollen som Projektledare kommer du att tillhöra Installatörsföretagens avdelning Digitalisering och IT. Tillsammans med teamet kommer ni att fortsätta utveckla en flexibel och skalbar digital plattform som bland annat möjliggör för nya betallösningar, nya prenumerationsmodeller, API-lösningar och lanseringar av mobilappar. 

Som Projektledare kommer du att, tillsammans med team lead, ansvara för kravställning samt planera ärenden för teamet, och se till att de är optimerade för effektivitet och kvalitet.

Vidare kommer du att:

 • Arbeta med kravarbete, från insamling och dokumentation till validering med intressenter
 • Boka, förbereda och leda möten, brainstorming sessioner och andra gruppdiskussioner för att främja samarbete, kommunikation och kreativitet inom teamet
 • Fungera som en länk mellan och inom teamet samt andra avdelningar för att förmedla information, uppdateringar och feedback
 • Mäta, följa upp teamets prestanda för förbättring och vidta åtgärder vid behov
 • Identifiera och hantera potentiella risker i projekt och proaktivt förhindra dessa
 • Skapa en positiv och stödjande arbetsmiljö

Om dig

Vi söker dig som trivs med att leda, motivera och stötta ett team genom komplexa projekt. Du kan med lätthet skapa förtroende, bygga relationer och kommunicera till olika målgrupper. På Installatörsföretagen finns det stort utrymme för nya tankar och idéer, vi ser därför att du är lösningsorienterad och nyfiken. Vidare ser vi att du har ett operativt fokus och kan hantera flera uppgifter samtidigt. För att lyckas i denna roll tror vi att du har ett öga för detaljer och gillar struktur. 

Vidare tror vi att du:

 • Har erfarenhet av projektledning, processutveckling och kravarbete i digitala team, gärna i liknande roll som team lead eller scrum master
 • Erfarenhet av Scrum, Kanban och agilt arbetssätt
 • Stark förståelse för digital teknik och digitala verktyg, gärna med erfarenhet av Episerver, Atlassian (Jira & Confluence) och Microsoft Azure
 • Arbetar kvalitetsmedvetet och lägger stor vikt vid att leverera uppsatta mål
 • Förmåga att identifiera förbättringsområden och driva förändringar
 • Behärskar svenska i tal och skrift

Mer om Installatörsföretagen

På Installatörsföretagen värdesätter de innovation, samarbete och mångfald. De erbjuder en flexibel arbetsplats vad gäller arbete hemifrån eller på kontor. Tjänsten är placerad på Installatörsföretagens huvudkontor på Ringvägen 100 på Södermalm i Stockholm. 

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss