IT Manager till bolag inom Life Science

BioArctic Stockholm

Company

Role

Inspireras du av att arbeta i ett innovativt företag och att bidra till framgång i en bransch som står inför att bota Alzheimers? Vi rekryterar nu en IT Manager till BioArctic.

Om BioArctic

BioArctic är ett svenskt forskningsintensivt biofarmaföretag som utvecklar innovativa behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar. Bolaget står nu inför nya spännande utmaningar efter att ha utvecklat världens första fullt godkända läkemedel som syftar till att bromsa förloppet för Alzheimers sjukdom.

BioArctic går nu in i en ny fas som kräver nya funktioner och IT-system. Vi söker en IT Manager som kommer att få det övergripande ansvaret att få de nya IT-systemen på plats; från upphandling till implementation och förvaltning. Var med och gör skillnad – ditt arbete kommer möjliggöra det fortsatta arbetet med framtagandet av livsavgörande medicin för människor världen över.

“Vi har ett stort engagemang för att hjälpa människor med neurodegenerativa sjukdomar genom innovativ forskning och utveckling.”

Om rollen

I rollen som IT Manager kommer du tillsammans med bolagets Director of IT att ta fram strategier för bolagets IT-system och infrastruktur. Du kommer att arbeta nära företagets alla avdelningar för att forma och bygga den framtida IT-strukturen. BioArctic är ett mindre bolag där du kommer att jobba högt och lågt i en snabbrörlig miljö. Du kommer att få ett betydande mandat i valet av IT-system och externa leverantörer, samt ansvara för såväl implementering som förvaltning.

Kortfattat kommer du att:

 • Samarbeta med alla avdelningar för att överblicka IT-behov och lösningar
 • Driva processer för val och upphandling av nya IT-system
 • Agera kravställare och beställare ut mot leverantörer
 • Leda implementering och validering av IT-system
 • Sätta upp förvaltningsmodell för de nya IT-systemen
 • Stötta bolagets Director of IT i att ta fram IT-strategier

Om dig 

Vi söker dig som trivs att jobba i ett mindre, men snabbrörligt, bolag där du får vara med och utforma IT-funktionen, samt sätta ramar för struktur och ordning. Du är van vid att kravställa såväl internt mot användarna som mot leverantörer och är skicklig på att skapa förtroende för att effektivt kommunicera med olika målgrupper. Du är redo att kavla upp ärmarna för att få saker gjorda och är en förändringsdrivare som engagerar och bygger broar internt. För att framgångsrikt navigera i rollen tror vi att du är en innovativ och prestigelös person som ser förbättringsmöjligheter och gärna kommer med förslag på nya lösningar. 

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • Erfarenhet av självständigt arbete med IT-styrning och att se över verksamhetens behov av att få IT-systemen på plats
 • God vana vid att kravställa (tekniska- & säkerhetskrav) 
 • Erfarenhet av att självständigt driva arbetet med att att validera IT system
 • Erfarenhet av att driva upphandling och förhandling av IT-system 
 • Erfarenhet av att implementerat IT-system tidigare samt vet hur man sätter upp förvaltningsmodeller (systemägarskap)
 • God förmåga att kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift
 • Universitetsutbildning inom relevant område

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av läkemedelsbranschen  
 • Erfarenhet av att följa och arbeta efter GAMP-5

Mer om BioArctic AB

BioArctic AB (publ) är ett forskningsintensivt biofarmabolag som tillsammans med sin partner Eisai har utvecklat Leqembi® (lecanemab) – världens första läkemedel som bromsar sjukdomsutvecklingen och minskar den kognitiva försämringen vid tidig Alzheimers sjukdom. Utöver royaltyintäkter på den globala försäljningen har BioArctic rätt att tillsammans med Eisai kommersialisera lecanemab på den nordiska marknaden. 

BioArctic har en bred forskningsportfölj med antikroppar mot neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons sjukdom och ALS samt ytterligare projekt mot Alzheimers sjukdom. Flera av projekten utnyttjar bolagets egenutvecklade teknologi BrainTransporter™. BioArctics B-aktie (BIOA B) är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information, besök www.bioarctic.se

Bild på Tove Albrektson Jörgensen
Tove Albrektson Jörgensen
Konsult
0709 595 094 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss