Safemind föreläser om Google Apps hos GTUG

User groups är ett fenomen lika gammalt som datorn. Det handlar om att användare av en viss teknik samlas för att umgås och utbyta erfarenheter. Människor och teknik, det är något som vi på Safemind gillar. Så när möjligheten att hålla ett anförande under Google Technology User Group Göteborgs andra möte dök upp var vi glada att kunna medverka. Från Safemind var jag (Karl Oskar) på plats och pratade om Google Apps. Det bjöds på såväl allmän information som lite erfarenheter från att använda tjänsten i olika sammanhang.

Några av de saker som togs upp var de konsekvenser som det innebär att alla applikationerna körs i webbläsaren. Med CSS3 och HTML5 i antågande kommer det säkert att hända saker lite varstans bland de ingående delarna. Framför allt applikationerna i Google Dokument lider av de begränsningar som finns i dagsläget. Sedan kom även Android med på ett hörn. Om man får tro de prognoser för framtida marknadsandelar som har presenterats så gissar jag att Google Apps kommer att få draghjälp tack vare den fina integrering som medges på Android-plattformen. En annan sak som nog kan locka företagsanvändare är den relativt nystartade Google Apps Marketplace som är en ”app store” för tredjepartsutvecklade system/tjänster som kan integreras i Google Apps.

Presentationen kan läsas i sin helhet här.

Kontakta gärna mig (karloskar.mattsson@safemind.se eller 073-9227795) om du är intresserad av att höra mer om Google Apps.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss