Android till frukost

Bild på Robert Niemi, ENEA Android Competence CenterDenna dag började med att undertecknad tog sig till anrika Berns salonger för lite inspiration kring Android som plattform. Förutom vackra kristallkronor så bjöds det på en del intressanta inblickar som Eneas Android Competence Center samlat på sig. Presentationen hölls av Robert Niemi som är en av grundarna till Eneas satsning på Android.

Utvecklingen från feature phones till smartphones, med ett ökat fokus på tredjepartsapplikationer, skapar helt nya möjligheter till att låta mobila enheter bli en del av system och tjänstefloran. Robert nämnde den hisnande siffran om 200 000 nya Androidenheter per dag under Q3 2010.

Trots den enorma tillväxten så är det få utvecklare av applikationer som lyckas slå igenom tillräckligt stort för att bli lönsamma. Att däremot räkna av en brandad app mot marknadsföringsbudgeten verkar vara en trend som kommer mer och mer.

Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss