Projektledare till ledande medtech-bolag

Frenda Stockholm

Company

Role

FRENDA är ett svenskt produktbolag som utvecklar och levererar en heltäckande SaaS-lösning inom MedTech. Plattformen erbjuder en heltäckande lösning som hanterar både journalsystem, röntgen/bildbehandling samt lagring & säkerhetskopiering.

Produkten är mycket uppskattad och är idag marknadsledande i Sverige med kunder inom både den privata och offentliga dentalbranschen. Med trygg investering från moderbolaget, lönsamhet och en växande skara kunder är FRENDA i en spännande fas för en fortsatt nationell, samt internationell expansion. 

FRENDA arbetar aktivt med innovation och vidareutveckling med missionen att vara med och driva MedTech branschen framåt.

”förenkla vardagen för dig som arbetar inom tandvården”

Om rollen

I takt med att FRENDA växer söker vi nu en erfaren projektledare. FRENDA har vunnit en upphandling för nytt journalsystem till ett flertal regioner som nu ska rullas ut och ditt främsta fokus kommer att vara att agera huvudprojektledare för utrullningsprojektet. Som huvudprojektledare kommer du att ansvara för helheten och vara FRENDAs högsta operativa punkt i projektarbetet. Detta innebär ett övergripande ansvar för ledning och koordinering av respektive delprojekt med hjälp av delprojektledare. Du kommer att ha det yttersta ansvaret för att säkerställa att projektet löper på enligt upphandlingen men har samtidigt en öppen kommunikation med både kund och övriga på FRENDA kring eventuella avsteg eller tillägg till projekscopet.

Projektet är högt prioriterat av FRENDA så i rollen kommer du att ha en tät dialog med och få stöttning från FRENDAS ledning. Vidare i rollen kommer du jobba tätt med stora delar av FRENDAs organisation, såväl teknik- och produktteam som kundservice och leverans.

I ditt ansvar ingår även att förfina projektmetodiken för utrullningsprojekt samt medverka till vidareutveckling av arbetssätt kring projektarbete internt. Det finns även interna verksamhetsförbättringar som du kommer få vara del av och även driva. I takt med att FRENDA fortsätter vinna ny mark kommer du som projektledare att få möjlighet att vara med och driva projekt på både nationell och internationell nivå.

Om dig 

Du är idag projektledare som lägger stor vikt vid kommunikation och har erfarenhet av att driva dialoger om förbättringar samt att agera brygga mellan beställaren och utvecklingsteamet. Tillsammans med beställare kan du på ett pragmatiskt och lösningsorienterat sätt hitta de bästa lösningarna för användaren utifrån det satta projektscopet och tilläggstjänster. 

Du har god vana av att ta fram strukturerade och professionella underlag och presentationsmaterial för olika typer av projektforum, såsom statusrapporter, tidplaner, diskussionsunderlag, beslutsunderlag och styrgruppsmaterial. Det är även av stort värde om du har ett intresse för att förfina och förbättra processer, både internt och externt, mot kund.

Vidare har du:

 • Erfarenhet av någon projektstyrningsmodell, t. ex PPS
 • Erfarenhet av stora eller komplexa projekt
 • Erfarenhet av systemimplementationsprojekt, gärna mot större organisationer 
 • Erfarenhet av att driva kravdialoger tillsammans med kund
 • Förståelse och erfarenhet av hur avtal påverkar projektscope

Meriterande:

 • Erfarenhet av dentalbranschen (eller annan reglerad verksamhet)
 • Erfarenhet av offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av offentlig upphandling

Mer om FRENDA

FRENDA grundades år 2013 och har nu omkring 50 anställda med huvudkontor i centrala Stockholm. Kulturen präglas av en familjär och öppen atmosfär med snabba beslutsprocesser. Hos FRENDA värdesätter de gemenskap och kontinuerlig utveckling, de satsar på sina medarbetare och skapar möjligheter för var och en att växa och utvecklas inom bolaget.

Mer om erbjudandet

 • Ta del av en spännande expansionsresa
 • Flexibel arbetstid med möjlighet till hybrid-arbete
 • Schyssta förmåner, såsom friskvård, tjänstepension, sjukförsäkring och rabatterad lunch i en trevlig lunchmatsal
 • Möjlighet till kontinuerlig utveckling och samarbete med människor med många olika bakgrunder

Bild på Stina Gårdman
Stina Gårdman
Konsult. Head of Tech
0707 509 160 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss