Testare

Frenda Stockholm / Remote

Company

Role

Om Frenda

Frenda är ett svenskt produktbolag som utvecklar och levererar en heltäckande SaaS-lösning inom MedTech. Plattformen erbjuder en allt-i-ett lösning bestående av journalsystem, röntgen-/bildbehandling samt lagring & säkerhetskopiering.

Produkten är mycket uppskattad och är idag marknadsledande i Sverige med kunder inom både den privata och offentliga dentalbranschen. Med trygg investering från moderbolaget, lönsamhet och en växande skara kunder är Frenda i en spännande fas för en fortsatt nationell, samt internationell expansion. 

Frenda arbetar aktivt med innovation och vidareutveckling med missionen att vara med och driva MedTech branschen framåt. 

”förenkla vardagen för de som arbetar inom tandvården”

Om rollen

I takt med att Frenda växer söker vi nu en testare som kommer att vara ansvarig för att driva testarbetet framåt, detta genom att skapa en mer proaktiv och effektivare testprocess. Bolaget präglas av öppenhet och gemenskap och du kommer att arbeta tillsammans med mjukvaruutvecklingsteamen, testledare, kvalitetssäkrare, samt support. Teamen arbetar agilt och testandet sker kontinuerligt men teamen har även en testdag varje månad inför release. Det finns inga tekniska krav för rollen, däremot förväntas en förståelse för produkten och vilka flöden som behöver testas regelbundet. 

Arbetet kommer bland annat innebära testplanering, uppdatering av testsystem samt framtagning av testfall. Du kommer vara delaktig i att leda testarbetet genom planering, dokumentering samt att coacha utvecklarna och få in testarbetet mer kontinuerligt över utvecklingsprocessen. Rollen innebär även att utbilda utvecklarna i att anpassa testarbetet utifrån det medicinska regelverket MDR, samt säkerställa att framtagandet av testplaner och testfall följer förordningen. 

Långsiktigt vill Frenda även gå mer mot automatiserade tester, detta kommer bli en viktig del framåt i ditt arbete som testare.

Om dig

Vi söker en person som brinner för testrollen och som vill ta ett större ansvar i att driva Frendas testarbetet framåt. Som person är du lösningsorienterad och drivs av att förbättra och utveckla både testområdet och ditt team. Du är kommunikativ, prestigelös och har lätt att samarbeta med utvecklingsteamen. 

För att lyckas i rollen har du:

 • Några års erfarenhet av att leda testarbete inom ett mjukvaruteam
 • Vana att projektleda, organisera samt förmåga att hålla aktiviteter som testdagar
 • Coachat och utvecklat andra inom testarbetet
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder, gärna baserat på Scrum
 • Erfarenhet av att dokumentera tester
 • Svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ha arbetet med Azure DevOps
 • Erfarenhet av att ha arbetat med systemutveckling
 • Erfarenhet av automatiserade tester
 • Erfarenhet från MedTech branschen, samt av att följa och arbeta efter GxP (MDR)

Mer om Frenda

Frenda grundades år 2013 och har nu omkring 50 anställda med huvudkontor i centrala Stockholm. Kulturen präglas av en familjär och öppen atmosfär med snabba beslutsprocesser. Hos Frenda värdesätter de gemenskap och kontinuerlig utveckling, de satsar på sina medarbetare och skapar möjligheter för var och en att växa och utvecklas inom bolaget.

Mer om erbjudandet

 • Ta del av en spännande expansionsresa
 • Flexibel arbetstid med möjlighet till hybrid-arbete
 • Schyssta förmåner, såsom friskvård, tjänstepension, sjukförsäkring och rabatterad lunch i en trevlig lunchmatsal
 • Möjlighet till kontinuerlig utveckling och samarbete med människor från flera olika bakgrunder

Bild på Tove Albrektson Jörgensen
Tove Albrektson Jörgensen
Konsult
0709 595 094 LinkedIn
Mobilmeny - stäng
Knapp för att stänga modalfönstret
Kontakta oss